- Vi vil fortsette å være et aktivt og innovativt selskap
Svein-Gustav Sinkaberg har tatt over roret i SinkabergHansen, og sier at oppdrettsselskapet skal fortsette å være en toneangivende aktør i hele verdikjeden.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I november i fjor ble det kjent at Finn Sinkaberg trer av som sjef for oppdrettsselskapet og konsernet SinkabergHansen.
Ny Sinkaberg bak roret
Siden 2010 har sønnen Svein-Gustav (44) fylt stillingen som nestleder i selskapet, og før dette var han i en årrekke henholdsvis fabrikksjef og leder for videreforedling ved anlegget på Marøya. Nå har han overtatt lederstillingen, og har siden 1. januar driftet selskapet.
- Finn har som sjef siden starten i 1977 lagt et meget solid grunnlag – og dagens virksomhet nyter i alle ledd godt av det. Slik sett er det både et enkelt, og samtidig nokså krevende ansvar å videreføre drifta. Fortsatt skal SinkabergHansen være et godt drevet selskap og toneangivende aktør i hele verdikjeden, sier Svein-Gustav til Kyst.no.
Overgangen skjedde på ingen måte plutselig, påpeker den nye lederen.
- Dette har vært en prosess som har utviklet seg over tid. Jeg har jobbet sammen med Finn i 25 år, og kjenner selskapets mål og grunnverdier godt. Derfor er det godt å ha posisjonen, samtidig som hele organisasjonen kan nyte godt av Finn sin kompetanse og innsikt. Han er fortsatt aktivt med som forretningsutvikler i selskapet.
Finn Sinkaberg skal i fra januar 2019 inn i en friere rolle i selskapet. Den primære oppdrettsvirksomheten, både innenfor biologi og drift, blir området som han i første rekke vil bruke sin tid og sitt engasjement på. Les mer om dette her.
Se videointervju med Finn Sinkaberg under, om hvorfor han velger å gå over i en ny rolle. Video: SinkabergHansen. Saken fortsetter under.
Ny struktur
Den nye strukturen i ledelsen opplyser Svein-Gustav er ikke helt landet, men det jobbes blant annet med å få en ny nestleder på plass.
- En ny økonomisjef starter hos oss 1. februar, og vi er videre i gang med å fase inn nye medarbeidere på sentrale felt, opplyser han.
- Naturlig positiv utvikling i næringa
De siste årene har antall ansatte økt jevnt og trutt for selskapet. Per i dag er de 230 medarbeidere, samt at SinkabergHansen har omfattende samarbeid med mange aktører. Både innen ren drift, samt feltet forskning og utvikling.
- Vi ønsker å opprettholde posisjonen som et aktivt og innovativt selskap, sier Svein-Gustav, og legger til at de mener det er nødvendig for å være attraktiv for nye medarbeidere.
- Vi er altså optimister, og ser absolutt for oss at vi skal være i front av naturlig positiv utvikling i næringa.
- Kritisk faktor
SinkabergHansen-sjefen sier de ikke mangler oppgaver og utfordringer, og påpeker at de er glad for at de per i dag er bra rustet med dyktige folk, materiell og rutiner.
- De siste årene er det blitt mer og mer tydelig at forvaltning og stabile rammebetingelser er en kritisk faktor.
Svein-Gustav presiserer at de er en privateid aktør i distriktsnorge som gjør store investeringer i en konkurranseutsatt eksportnæring.
- Behovet for god dialog med forvaltning og myndigheter er derfor permanent. Gjensidig forståelse med alle som på ulike nivå legger rammebetingelsene, må derfor prioriteres, sier han videre.
Milliardinvesteringer
Dette året har selskapet to store prosjekt på gang, og investeringene SinkabergHansen gjør er betydelige.
- Vi bygger blant annet et nytt RAS-anlegg for smolt ved Svaberget; praktisk talt på grensa mellom Trøndelag og Nordland.
Videre påpeker han det skal bygges en ny fabrikk med slakteri og videreforedling ved hovedkontoret på Marøya ved Nærøysund.
- Dette er to store prosjekt som samlet vil kreve investeringer på godt over en milliard, og som vil være av avgjørende betydning for hvordan SinkabergHansen skal utvikle seg som matproduserende aktør i regionen mange år fram i tid, sier han avslutningsvis.