Det nye anlegget til SinkabergHansen vil gi arbeid til cirka 20 personer og gi oppdrettsselskapet større smolt. Her er et bilde tatt fra tomtearbeidet i dag. Foto: Elling Bøkestad

Vil produsere 4000 tonn smolt i nytt anlegg

SinkabergHansen skal i gang med å bygge et nytt smoltanlegg på Svaberget i Nærøy, og konsernsjef for smolt i selskapet sier det skal gi dem mer og større fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Elling Bøkestad, konsernsjef smolt sier til Kyst.no at det er flere fordeler med det nye anlegget.

Produksjonen blir på 3-4000 tonn fisk, som han sier vil bety cirka ti millioner smolt eller cirka 48 kar med størrelse fra Ø6 til Ø16.

- Det vil bli cirka 20.000 m3 karvolum, og vil gi arbeid til rundt 20 personer, har vi kalkulert med til nå, forteller Bøkestad.

Starter bygging i 2019

Elling Bøkestad er konsernsjef smolt i SinkabergHansen – og daglig leder ved Bindalssmolt sier de vil ha RAS-teknologi på sitt nye anlegg. Foto: SinkabergHansen.

Dagens anlegg som er like i nærheten er et gjennomstrømningsanlegg, der man har noen små avdelinger med oppvarmet vann. Det nye anlegget vil i følge Bøkestad kun være basert på RAS-teknologi. 

Tomten påpeker han er ferdig 1. juni og byggestart vil bli etter sommerferien 2019.

Selve byggeperioden ventes å pågå fra kommende senhøst og et godt stykke ut 2021. Første byggetrinn gjøres på fast grunn.

SinkabergHansen AS er et oppdrettsselskap lokalisert i Ytre Namdal, Bindal, Brønnøy og Herøy med hovedkontor og produksjonsanlegg på Marøya i Nærøy kommune.

Deres virksomhetsområder er:

  • Bindalssmolt AS.
  • Oppdrettsanlegg i Herøy, Brønnøy, Bindal, Nærøy og Vikna kommuner.
  • Slakteri og videreforedlingsanlegg på Marøya.