Hun er ny fiskehelseleder i Havkar
Etter åtte år i Møre og Romsdal, vender Malene Waage Skår tilbake til Austevoll for å lede fiskehelsearbeidet i Havkar Drift.
Malene Waage Skår har siden 2016 jobbet som seniorrådgiver i konsulentfirmaet Åkerblå i Møre og Romsdal. Nå vender Austevollingen tilbake til hjembygden som fiskehelseleder i Havkar drift.
Sammenlignet med sin forrige stilling, vil Waage Skår nå bli mer involvert i selve produksjonsaspektet, noe hun ser frem til.
– Det blir veldig spennende å få være mer involvert i beslutninger og lede fiskehelsearbeidet til selskapet. Arbeidsoppgavene mine vil gå på å styrke fiskehelsearbeidet i Havkar Drift, men også i selskapene som eier Havkar.
Havkar Drift AS er eid av Langøylaks, Austevoll Melaks og Troland Lakseoppdrett, alle med respektive 33,3 % og teller i dag 14 ansatte.
I februar kunne Havkar Drift melde om solide resultater ved lokaliteten Bleket ved Måløy, hvor fisken målte 4,7 kilo, kun åtte måneder etter utsett.
Waage Skår sier hun i stillingen vil arbeide med å utvikle både Havkar og eiervirksomhetene i positiv retning innen fiskehelse- og velferd. Hun vil også bidra med opplæring, kurs, vurderinger opp mot tiltak, samt følge opp fiskehelse i felt og prosjekter.
Flytter hjem
For Waage Skår har det alltid vært planen å bo i hjembygden, Austevoll. Det som bare skulle bli en liten tur til Sunnmøre viste seg å bli et 8-års langt opphold.
– Både arbeidsgiver og området viste seg å være mer spennende og fint enn jeg hadde sett for meg, så årene gikk. Jeg kan ikke få skrytt nok av tiden min i Åkerblå Midt – det har vært en fantastisk arbeidsplass med utrolig kjekke kollegaer og oppdragsgivere. Med andre ord var det blytungt å slutte, men jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg. Det var også et perfekt spark bak til å finne veien sørover igjen, sier hun.
– Har du noen tanker om å jobbe i PO3/PO4, et område som har hatt utfordringer knyttet til nedtrekk og rødt lys?
– Jeg tror det blir både spennende og krevende, og man har virkelig muligheten til å være en del av en positiv endring. Det gir meg også muligheten til å arbeide for fisk og miljø i hjemkommunen min, Austevoll, noe som var medvirkende årsak til at jeg utdannet meg til fiskehelsebiolog.
– Målet har alltid vært å kunne bidra positivt for både fisken i merdene og miljøet rundt. Etter mange år med ulike oppgaver i Møre og Romsdal føler jeg at jeg har en god verktøykasse med meg og er klar for å ta fatt på enda større utfordringer, legger hun til avslutningsvis.