- Automatisk lusetellings-teknologi fungerer bedre enn forventet
Fishency Innovation utvikler teknologi for automatisert lusetelling og optimalisering av lusebehandling. - Teknologien fungerer bedre enn forventet, sier daglig leder Flavie Gohin.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Etter testing med en prototype av automatisk luseteller på et anlegg, forteller daglig leder i Fishency Innovation, Flavie Gohin, at arbeidet så langt har gått etter planen.
- Installasjonen av utstyret har gått bra, og systemet virker, sier hun.
De endelige resultatene vil gi teamet mer informasjon om hvordan effekten til teknologien kan forbedres fremover. Gohin legger til at de har hatt noen bra dager ute på anlegget, til tross for mye snøvær.
Samarbeid med NRS
Prototypen er i dag på plass hos NRS Feøy, som er selskapets pilotpartner, og Gohin forteller at de kontinuerlig kan monitorere hva som foregår i merden.
- Men selv om estimatene ser bra ut foreløpig, vil det fortsatt ta noe tid å analysere resultatene før vi har solide data, slår Gohin fast.
Samarbeidet med NRS Feøy forteller hun har fungert veldig bra.
- Det har vært mye arbeid de siste månedene, men det har også vært veldig givende - spesielt når resultatene er såpass gode.
Gohin vil påstå at systemet fungerte enda bedre enn det de hadde forventet på forhånd.
- Det er selvsagt veldig motiverende.
Vil utvide teamet
Teknologien Fishency Innovation utvikler er en lavkostnads-teknologi for å automatisere lusetelling i norske merder, og systemet har de kalt SmartFunnel. Gohin kan fortsatt ikke gå inn på hvordan teknologien fungerer, men målet er å spare både kostnader og arbeidstimer relatert til dagens lusetelling, i tillegg skal behandle den minske biomasse-tap under lusebehandling.
Selskapet ble startet opp etter X2 Labs’ akseleratorprogram i Stavanger i fjor, og teamet består i dag av daglig leder Flavie Gohin, Emek Seyrek som FoU-sjef, og Morten Kompen som finansdirektør. De har videre planer om å utvide teamet for tiden fremover.
- Vi har mye å gjøre, og det har vært noen travle uker ute på anlegget, sier hun.
Derfor ønsker de å ha med flere på laget, og selskapet er også ute etter å skaffe midler til videreutvikling av prototypen. Denne skal både forbedres og optimaliseres før man skalerer opp.
- Etter testing av prototype i et operasjonelt miljø, har vi bevist at teknologien vår fungerer. Dette er allikevel bare et førsteutkast. Med mer finansiell støtte, kan vi kjøre flere tester, og jobbe for videre optimalisering av teknologien, sier Gohin avslutningsvis.