Fra venstre: Paolo Maggioni (CFO, Badinotti), Riccardo Badinotti (Director, Badinotti), Sylwia Hagen (CPO, Selstad), Rune Carl Vamråk (Head of Aquaculture Division, Selstad), Christian Torres (CEO, Badinotti), Giancarlo Badinotti (President, Badinotti).

Selstad og Badinotti inngår samarbeid 

Selstad-gruppen og Badinotti Group etablerer et joint venture, Maisma Net Services, et felles produksjonsanlegg for akvakultur- og fiskeriutstyr i Marokko.

Publisert Sist oppdatert

De to leverandørene uttaller at de med dette samarbeidet har ambisjon om å tilby produksjonskapasitet "i verdenstoppen" for utstyr og service til akvakultur og fiskeri.

Det kommer frem i en pressemelding.

De to familiedrevne konsernene bygger nå en sterk allianse. Selstad-gruppen er en leverandør av design, utstyr og service til havbasert industri i Nord- og Vest-Europa, Sør-Afrika og Stillehavsregionen. Badinotti Group leverer integrerte løsninger for fiskeri og oppdrett og er basert i Sør- og Sentral-Europa, Sør-Amerika, Nord-Amerika og Nord-Afrika.

Administrerende direktør i Selstad-gruppen, Hans Petter Selstad, ser et stort potensiale i samarbeidet med Badinotti. 

- Vi er to familieeide selskaper som deler de samme verdiene, som utfyller hverandres kompetanse, og har plasseringer av produksjons- og serviceanlegg gir gode synergier globalt. Etableringen av et produksjonsanlegg så nærme Europa vil bidra til kortere leveringstid for våre kunder og sikre en ekstra høy standard på arbeidet med kvalitetskontroll.

President i Badinotti Group, Giancarlo Badinotti, deler det optimistiske synet på samarbeidet. 

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Selstad. Produktene og kunnskapen vi har utfyller hverandre, og vi opererer i de samme markedene. Det ligger i familieeide selskapers natur å ha langsiktige visjoner. For vår del er felles verdier og visjoner det viktigste kravet for å gjør en slik type avtale, og med Selstad-teamet har vi funnet en perfekt match. 

Badinotti Group kunngjorde nylig oppkjøpet av Maisma Morocco SARL, lokalisert i Larache, Marokko. Her har Badinotti Group og Selstad-gruppen etablert et fellesforetak og vil skape et produksjonsanlegg for trål og oppdrettsposer med et stort utvalg av nettmaterialer.

I dag har Selstad-gruppen over 500 ansatte, mens Badinotti Group har over 1 100. Selstad-gruppen hadde i fjor en omsetning på 120 millioner euro, og Badinotti Group hadde en omsetning på 70 millioner euro i 2023.