Det var på fartøyet «Sea Admiral» at hendelsen skjedde. Her ligger fartøyet i Bergen.

Tredje rømming fra samme fartøy

Nok en gang rømte det fisk under en avlusingsoperasjon med fartøyet «Sea Admiral».

Publisert Sist oppdatert

På Fiskeridirektoratet sine sider ble det registrert en rømming av regnbueørret tredje oktober hos Lerøy Sjøtroll på lokalitet «Tobbeholmane». Hendelsen skjedde under avlusingsoperasjon på fartøyet «Sea Admiral».

I slutten av august var det to rømningshendelser med tre dagers mellomrom ved Lerøy Midt sin lokalitet «Kjerstad». I likhet med disse rømningene skjedde også den aktuelle hendelsen på tjenesteleverandør Beitveit Holding sin vakt.

Les også: Svikt i rutine førte til rømming av fisk

- Flommet over med fisk

Kenneth Beitveit i Beitveit Holding forteller til Kyst.no at problemet oppsto i en sekundærsikring som de er pålagt av Fiskeridirektoratet å sette opp. 

– Det ble ikke fanget opp i klargjøringen at den ikke var åpnet. Det resulterte i at det flommet over med fisk, sier han og legger til at feilen heldigvis ble oppdaget tidlig.

«Sea Admiral» i Bergen.

– Vet dere hvor mange fisk som rømte?

– Det er vanskelig å si. Det eneste jeg vet er at fisken var liten og at det ble plukket opp et par hundre fisk på dekk og i bufferkar, og at noen havnet på sjøen. Å si noe om hvor mange fisk som faktiske rømte blir spekulativt, men det dreier seg ikke om noe stor rømming.

Rømningsomfanget er oppgitt på Fiskeridirektoratet sin rømmingsstatestikk til å være anslått mellom 100 og 1000 fisk.

– Vil denne hendelsen føre til endringer i rutinene for dere?

– Vi endrer i rutinene våre hele tiden for å sørge for at vi gjør ting på best mulig måte, men sånne ting kan skje, og vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier han avslutningsvis. 

Daglig leder i Lerøy Sjøtroll, Morten Fjæreide, er kort i sin kommentar.

– Vi kan bekrefte at det er snakk om noen få fisker. Beredskapsplanen ble iverksatt umiddelbart, og det er satt ut gjenfangstgarn ved lokaliteten

«Sea Admiral» i Bergen.