Daglig leder i Createview, Even Bringsdal forteller de nå kommer med et nytt konsept for oppdretterne.

Lanserer ny luse, velferds og biomasse-måler

Createview mener de har knekt koden for lavkost overvåkning av fiskevelferd med nytt C2 konsept.

Publisert Sist oppdatert

Imenco-selskapet Createview har lansert et nytt konsept for biomassemåling, velferdsdeteksjon og lusetelling, kalt C2. 

Med dette konseptet tilbyr selskapet kameraer og programvare basert på sin egenutviklede CView-plattform.

- Dette åpner muligheten for å utruste en hel oppdrettslokalitet med denne type sensorik til en kostnad som tidligere var utenkelig. Den kontinuerlige kontrollen av fisken på hele lokaliteten mener de gir en unik innsikt i produksjonen, sier daglig leder i Createview, Even Bringsdal i en pressemelding.

Ønsker strategiske samarbeidspartnere

Even Bringsdal, daglig leder i Createview.

Createview ønsker nå to til tre strategiske samarbeidspartnere som ønsker å ta i bruk teknologien på hele selskapet eller flere lokaliteter samtidig. Samarbeidet vil raskt kunne demonstrere verdien av de store datamengdene som samles inn, noe som vil være til nytte for både dagens og fremtidige produksjoner.

Bringsdal forteller at selskapet nå forventer å levere et større volum kameraer til fiskeoppdrettsbransjen. Dette vil resultere i enda bedre nøyaktighet i målingene, da Createview har implementert «Active learning»-teknologi i sine løsninger. 

Bringsdal forteller at selskapet har stor erfaring innen kunstig intelligens og kamerateknologi i havbruksnæringen.

Gjennom årene har selskapet opparbeidet seg betydelig erfaring og kompetanse, som nå er brukt til å utvikle det nye C2-konseptet.

Createview har allerede flere dispensasjoner fra manuelle lusetellinger blant sine kunder og var den andre leverandøren som fikk slik godkjenning tilbake i 2020. C2 er optimalisert for laks, ørret, og nå også torsk. 

C2 Analytics tilbyr et enkelt og brukervennlig «dashboard» som gir brukerne akkurat den informasjonen de trenger. Systemet er dermed lett å bruke på tvers av hele organisasjonen. 

Fremtidens lavkost strategi

Createview-sjefen sier de har forpliktet seg til å videreutvikle sin lavkoststrategi mens Imenco Aqua vil fortsatt tilby FH6 samt multikamera-konseptet i samarbeid med Createview. 

CTO i Createview, Alastair Brunton sier selskapet er stolt over systemet de har utviklet. Han fremhever funksjoner som estimert slakterapport basert på velferdsdata for estimering av produksjonskvalitet, «Cage TV» med live streaming fra C2-kameraet, og forbedret nøyaktighet på alle moduler. 

Spesielt imponert er han over biomassemodulen, som gang på gang har vist nøyaktige resultater sammenlignet med slaktedata. Brunton roser også teamet bak utviklingen.