Et springbrett for studenter mot sjømatnæringen
Studentorganisasjonen BIS Seafood vil markedsføre sjømatnæringen blant studenter, og forhåpentligvis være med å åpne dører for de som måtte ønske å jobbe innenfor næringen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
BIS Seafood er en interesseorganisasjon rettet mot sjømatnæringen. Organisasjonen holder til på BI, i laksehovedstaden Bergen.
Lederen bak gruppen er Rasmus Bjånesøy, med seg har han Eirik Bjørnstad. De skal sammen jobbe tett med det de kaller den mest spennende næringen i verden, nemlig sjømatnæringen.
Kyst.no har vært i kontakt med lederen bak gruppen, Rasmus, og han forteller at han selv har veldig lyst å jobbe med sjømatnæringen.
- Jeg er heldig og har fått jobbe deltid på lakseoppdrett siden jeg var 13 år. Det har inspirert meg til å se mot denne næringen, forklarer han.
Da han begynte på BI fikk han øynene opp for de ulike student/interesse-organisasjonene, som f.eks BIS Shipping og Aksjeklubben. Bjånesøy merket seg at det manglet en organisasjon blant alle gruppene, nemlig en rettet mot sjømatnæringen.
- Det er en veldig spennende næring, hvor utviklingen er stor og potensialet er gigantisk, sier han engasjert.
Midt i smørøyet
Med plasseringen til Handelshøyskolen BI på Marineholmen, midt i den marine klyngen i Bergen, tenkte han at det ville passe ypperlig med en slik interesseorganisasjon.
- Jeg er sikker på at sjømatnæringen kommer til å trenge mange studenter fra BI Bergen i fremtiden, sier han.
- Synes dere studenter og ungdom generelt har for lite fokus på sjømat?
- Min oppfatning om studentenes fokus på sjømat er at mange er glad i å spise det. Studentene har derimot lite kunnskaper om produksjonen, forskningen, økonomien og alt annet som ligger bak, påpeker Bjånesøy.
Åpne dører mot næringen
Visjonen til BIS Seafood forteller han er å være en synlig interessegruppe som markedsfører sjømatnæringen på en god måte. De håper også at det skal kunne åpne dører for studenter som vil jobbe innenfor sjømatbransjen.
- Internt i organisasjonen ønsker vi å lære mer om næringen og knytte et godt kontaktnettverk, sier han.
Status på gruppen idag er at de holder på med intervjuprosessen for de utlyste styrevervene i den nyopprettede studentorganisasjonen. De har fått inn hele 30 søknader, og et styre på syv personer vil være på plass i løpet av neste uke, i følge Bjånesøy.
Dette semesteret håper de å få til flere bedriftsbesøk i ulike deler av næringen. BIS Seafood har allerede planlagt et bedriftsbesøk til Langøylaks i Austevoll.
- Neste semester har vi ambisjoner om å arrangere en sjømatdag i BI Bergen sine lokaler. Vi håper å få inn flinke foredragsholdere som kan inspirere studentene, forteller han.
Bjånesøy og Bjørnstad holdt nylig en stand på BI der de promoterte BIS Seafood, og delte ut laks til blodsukkerfattige studenter.
- Laks fikk vi fra Sekkingtad AS, og vi delte ut smaksprøver av det fantastiske produktet. Det ble godt tatt i mot av studentene, understreker han.
Bjånesøy sier avslutningsvis at det var kjekt og motiverende å ha stand og at de følte de fikk opplyst studentene om alle mulighetene som ligger i næringen.