Tre nye norske oppdrettere får GSI-godkjenning
Global Salmon Initiative (GSI) styrker sin globale tilstedeværelse med godkjenning av fire nye medlemmer. Disse er chilenske Australis Seafoods og de tre norske oppdrettselskapene Bjørøya, Midt-Norsk Havbruk AS og Nova Sea AS.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I en pressemelding skriver Global Salmon Initiative (GSI) at de er glad for å kunngjøre godkjenningen av fire nye medlemmer, Australis Seafoods S.A., Bjørøya, Midt-Norsk Havbruk AS og Nova Sea AS, som bringer GSI-medlemskapet opp til 16 laksebedrifter og åtte assosierte medlemmer.
- Vi er glade for å ønske velkommen fire nye medlemmer til GSI, sier Gerardo Balbontin, GSI Co-Chair og administrerende direktør i Blumar Seafoods.
- Det er et tegn på at det vi gjør er det rette, har en innflytelse, og at andre ønsker å være en del av det, legger han til.
- GSI er en ledergruppe for bedrifter som deler sin visjon og ambisjon, og vi er villige til å jobbe sammen når det gjelder å gjøre miljøforbedringer, sier Per Grieg, GSIs medformann og styreleder for Grieg Seafoods.
- Det er svært godt å se flere selskaper, både norske og chilenske, som ønsker å bli med i sirkelen og forplikte seg til å jobbe mot GSI-målene, påpeker han.
Ved å bli med i GSI har hver av de nye medlemmene Australis Seafoods S.A., Bjørøya, Midt-Norsk Havbruk AS og Nova Sea AS forpliktet seg til å følge GSIs tre hovedprinsipper for bærekraft, åpenhet og samarbeid. I tillegg har de forpliktet seg til å jobbe mot GSI-medlemmenes felles mål, herunder å bidra til den årlige GSI bærekraftsrapporten og arbeide for sertifisering av akvakulturstyre (ASC).
Midt Norsk tar steget
- Vi har lenge fulgt GSIs arbeid, men som et mindre norsk eneste selskap var vi usikre på om det var den rette modellen for oss, sier Tore Holand, administrerende direktør i Midt-Norsk Havbruk AS.
- Men etter å ha snakket med de andre norske medlemmene, og se hva de jobber med og hva de skal oppnå, så vi umiddelbart hvordan GSI-oppdraget ikke bare var i tråd med oss, men også hvordan vi kunne være en del av en mye ved å jobbe sammen Større bevegelse og se mye større fremgang over en kortere tid, påpeker han.
Dr. Piers Hart, verdensleder for akvakultur ved WWF sier dette er veldig oppmuntrende nyheter.
- Bedrifter som er med i GSI forplikter seg til å bli 100% ASC-sertifisert. Dette innebærer en forpliktelse til å bedre utøve ledelsen av folks arbeidsforhold, biologisk mangfold og artenes beskyttelse, vannkvalitet og fiskes helse, sier . "Det er viktig at GSI fortsetter å jobbe på samme måte Tempo og engasjement når medlemskapet øker. Vi oppfordrer alle bedrifter til å gjøre ambisiøse forpliktelser og bli med i GSI. WWF vil følge utviklingen i GSI nøye, uttaler Hart.
Om GSI:
- Global Salmon Initiative (GSI) er et ledelsesinitiativ etablert i 2013 av globale oppdrette lakseprodusenter med fokus på å gjøre betydelige fremskritt på bærekraft i industrien.
- I dag består GSI av 16 selskaper, som representerer om lag 50 % av den globale lakseproduksjonsindustrien.
- GSI medlemsbedrifter er: Australis Seafoods S.A .; Bakkafrost; Blumar; Bjørøya, Cermaq; Compañía Pesquera Camanchaca; Empresas AquaChile; Grieg Seafood ASA; Huon Akvakultur; Los Fiordos; Marine Harvest; Midt-Norsk Havbruk AS; Multiexport Foods S.A .; New Zealand King Salmon; Nova Sea AS og Ventisqueros. GSI-selskapene har en tilstedeværelse i Australia, Canada, Chile, Færøyene, Irland, New Zealand, Norge og Storbritannia, og bidrar betydelig til økonomiene i disse respektive landene.
- I tillegg har GSI en rekke tilknyttede medlemmer i både farmasøytisk og fôrindustrien, inkludert Benchmark Holdings plc; BioMar; Cargill; Elanco; Merck, Sharpe og Dohme (MSD) Dyresundhet; PHARMAQ; Salmofood; og Skretting.