Fra venstre: Tomas Sund, Daglig leder i Havida AS og Suni Justinussen, CEO GroAqua

Havida slår seg sammen med GroAqua

Havida fra Brønnøysund og GroAqua fra Færøyene, to teknologi-bedrifter med fokus på fôring og bærekraftig tilvekst, slår seg sammen. 

Publisert

Havida har egen utvikling og produksjon av teknologiske løsninger til havbruksnæringen, og en sterk posisjon i Nord- og Midt-Norge. Sammenslåingen med GroAqua håper de vil skape økt konkurranse på det norske markedet innenfor blå teknologi.

- Hos GroAqua på Færøyene har vi funnet styrke, engasjement og pågangsmot i en fantastisk gruppe med kvalitetsbevisste mennesker som deler våre visjoner, sier Tomas Sund, daglig leder i Havida i en pressemelding.

- Havidas vekst vil fortsette. Det er besluttet å utvide produksjonen og servicetilbudet i Brønnøysund som er strategisk plassert med nærhet til produksjonsområdene. Vi er fast bestemt på å styrke vår posisjon som en partner til havbruksnæringen i sin reise mot bærekraftig vekst. Vi vil utvide til flere områder langs den norske kysten.

GroAqua ble etablert i 1972. De seneste år har selskapet ekspandert internasjonalt og er etablert på Færøyene, Skottland, Danmark og i Polen. Selskapet spesialiserer seg på å levere fôringsflåter i stor skala til svært utsatte lokaliteter. 

- Vi er glade for å få de dyktige medarbeiderne i Havida med på laget, sier Suni Justinussen, CEO i GroAqua. 

- Med høyt kvalifiserte medarbeidere i Norge, Skottland, Polen, Danmark og på Færøyene så tar vi sikte på å yte den beste servicen til kundene i Norge og andre markeder. Utfallet av sammenslåingen er etableringen av en reell utfordrer i markedet, med dyp forankring og engasjement i lokalsamfunnene og markedene vi opererer i. 

Selskapene sier den sammenslåtte enheten vil tilby alt fra enkle produkter til store prosjekter, med tilhørende installasjon og service med nærhet til kunden. 

Ledelsen i Havida blir eiere i det sammenslåtte selskapet sammen med øvrig ledelse i GroAqua og det industrielle holdingselskapet P/F Tjaldur.