Avtalen mellom Snadder og Snaskum og holdingsselskapet Koteng Holding AS ble fredag annonsert. Det betyr at det kun vil være en blåskjellprodusent igjen i Norge. Foto: Koteng Holding AS.

En epoke er over - Blir landets eneste blåskjellprodusent

Norges eldste blåskjellprodusent Snadder og Snaskum er kjøpt opp av Norgesskjell. Det gjør at Norgesskjell blir landets eneste blåskjellprodusent. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Magne Hoem i Snadder og Snaskum opplyser til Kyst.no at han har solgt livsverket sitt, men påpeker at Snadder og Snaskum navnet vil bestå.

Hoem som går under kallenavnet Snadderkongen har produsert blåskjell i over 40 år, og en blåskjellsepoke er over da holdingsselskapet Koteng Holding AS meldte fredag 26. mars at de har kjøpt opp selskapet. 

Vil utvikle en lønnsom blåskjellnæring i Norge

I en pressemelding opplyser de at Snadder og Snaskum AS i Indre Fosen kommune, er kjøpt opp og at de med oppkjøpet øker selskapet sine investeringer innenfor blåskjellnæringen. Koteng Holding AS eier virksomheten Norgeskjell AS i Åfjord, og har med oppkjøpet av Snadder & Snaskum AS tatt et viktig strategisk grep for å utvikle en lønnsom blåskjellnæring i Norge.

Styreleder Ivar Koteng i Norgeskjell AS og grunder og eier av Snadder og Snaskum AS Magne Hoem er godt fornøyd med avtalen, som begge mener er helt nødvendig for å bygge et solid selskap i Norge basert på produksjon og pakking av levende blåskjell. Begge er enig i at i dag begynner en helt ny historie, men samtidig fortsettelsen på to andre historier.

Fosen-skjell 

Med dette oppkjøpet vil det meste av norske blåskjell bli produsert og pakket på Fosen. Man har tro på å bygge et sterkt selskap og merkenavn rundt den aktiviteten som foregår i regionen. I tillegg vil man ha en betydelig bedre posisjon til å kunne øke eksporten av norske blåskjell.

Både Norgeskjell AS og Snadder & Snaskum AS har lang erfaring med produksjon og pakking av blåskjell, hvor grunder Magne Hoem i Snadder & Snaskum AS har drevet med blåskjell i 40 år. Norgeskjell AS har på sin side drevet med blåskjelldyrking i Åfjord siden 1983, og har i tillegg aktivitet i Namdalen og på Helgeland.

Daglig leder i Norgeskjell AS, Ole Andre Nilsen, mener at oppkjøpet er nødvendig for å utvikle norsk blåskjellproduksjon, og han har stor tro på at gjennom dette oppkjøpet vil blåskjellnæringen i Norge styrke sin posisjon og muligheter for utvikling i hele verdikjeden.

- Oppkjøpet gir dessuten muligheten til å utnytte den kapasiteten man har på sjø og land, på en langt beder måte i forhold til i dag. Dette oppkjøpet er viktig for mulighetene til å styrke eksporten av norske blåskjell. Norge har de beste blåskjellene, og selvfølgelig skal de serveres på de beste restaurantene over hele verden, sier Nilsen.

Magne Hoem, sier han er innstilt på å være en del av den nye virksomheten og ønsker å dele sine erfaringer fra produksjon, pakking og salg av blåskjell gjennom 40 år til den nye organisasjonen. Hoem sier videre at han har stor tro på prosjektet og håper at man gjennom oppkjøpet kan ta i bruk det beste fra begge selskapene, og ikke minst forsterke utvikling i alle ledd.

Det nye selskapet vil i første omgang beholde pakkeanleggene i Åfjord og i Indre Fosen, men vil umiddelbart starte omorganisering av ledelse og selskapenes aktivitet for å utnytte ressurser og kompetanse på en best mulig måte, opplyses det.