Blue Lice leder nominert til årets kvinnelige teknologigründer
Blue Lice har deltatt i flere gründerkonkurranser det siste året, og nå er daglig leder Karoline Sjødal Olsen nominert til årets kvinnelige teknologigründer. Selskapet forventer å omsette 200 fellesystem i 2018 og satser globalt.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Gründerne Karoline Sjødal Olsen fra Blue Lice, Grete Sønsteby fra N2 Applied, og Marit Linnebo Olderheim fra Leap Learning konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer i New York 7. mars, det skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.
-I år har vi spisset prisen, og juryen har valgt ut tre kvinnelige teknologigründere som satser internasjonalt, utfordrer sin bransje, og jobber mot ett eller flere av FNs bærekraftmål. Norge har kvinnelige gründere som satser på løsninger som gjør en forskjell og som løser noen av verdens største felles utfordringer frem mot 2030. Det skal vi være stolte av, og de skal vi vise frem, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth i meldingen.
-Norge trenger flere kvinnelige teknologigründere
Mange av bedriftene som etableres i Norge og kan vokse inn i nye markeder er bygget på teknologiske løsninger. Men kun cirka én prosent av Norges teknologigründere er kvinner, ifølge Investinor.
-FNs bærekraftmål representerer også 17 forretningsmuligheter som det finnes dyktige, norske kvinnelige techgründere som kan svare på, og denne prisen løfter frem rollemodeller som viser at det faktisk er mulig, sier Traaseth.
Utfordres i det amerikanske markedet
Årets pris flyttes for første gang ut av Norge og til New York, og deles ut av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit 7. mars. Målet er å utfordre finalistene i møtet med et nytt marked, og inspirere flere kvinnelige gründere til å satse internasjonalt. Før utdelingen skal de gjennom et intensivt tre-dagers kompetanseprogram der de skal øve på å presentere seg og sine produkter for investorer, bygge et internasjonalt nettverk, og lære om etablering i nye markeder.
Vinneren får i tillegg delta på Entrepreneurial Marketing, et to-ukers kompetanseprogram i regi av Innovasjon Norge i New York.
Hyller kvinnelige gründere på Kvinnedagen 8. mars
De tre norske finalistene er også selvskrevne deltakere på Innovasjon Norges arrangement i New York 8. mars om kvinnelig entreprenørskap og finansiell inkludering. Gründere, investorer, ledere, endringsagenter, politikere og innovatører samles for å diskutere hvordan ny teknologi kan gi kvinner bedre tilgang til å spare, låne og tjene penger, og dermed styrke kvinners selvstendighet, sikkerhet og evne til å starte egen bedrift. Her får finalistene mulighet til å møte representanter for blant annet Verdensbanken, UN Women, Nordisk Ministerråd, Human Rights Foundation, og store globale bedrifter som SAP, MasterCard og Citigroup.
Utdanning til flere, bærekraftig landbruk og ansvarlig matproduksjon
Karoline Sjødal Olsen (25) fra Drammen i Buskerud er medgründer og daglig leder i Blue Lice AS, som holder til i Stavanger. Bedriften utvikler en løsning som gjør det mulig å tiltrekke, fange og begrense lakselus – før den angriper fisken. Les mer om teknologien til Blue Lice her.
Grete Sønsteby (57) fra Krødsherad i Buskerud er medgründer og daglig leder i N2 Applied. Bedriftens mål er å sette husdyrbønder i stand til å produsere egen nitrogengjødsel på gården, noe som både er lønnsomt for bonden og reduserer klimagassutslipp for samfunnet.
Marit Linnebo Olderheim (46) er fra Helgelandskysten i Nordland, og har vokst opp i Kristiansand. Hun er gründer og daglig leder i Leap Learning, som jobber med en digital utdanningsmetode som hjelper barn med å lære uansett hvem og hvor de er i verden. Bedriften har rettet seg spesielt mot utviklingsland, og gjør klasserommet om til en digital læringslab ved å kombinere bruken av mer enn 200 ulike apper og konkrete, fysiske oppgaver.
Les også:
- -Pilottesting av ny luseløsning har gått som planlagt
- Blue Lice med ny nominering for luseidé
- Blue Lice hanket inn to millioner til nytt luseverktøy