– Vi har brukt over 50.000 arbeidstimer på Sealab og er blitt sittende igjen med ingenting
Milan Markovic, som er gründer i Sealab sammen med sine tre sønner, sier de er offer for hostile takeover, og mener de sitter igjen med ingenting etter Bluegrove har kjøpt opp selskapet.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Finansavisen skriver at med nederlandske venturekapital i ryggen vil CageEye- og Bluegrove-sjef Bendik S. Søvegjarto bygge opp et nytt teknologikonsern innenfor havbruk, og kjøpte tidligere i år opp Sealab.
Sealab har skapt et kamerasystem for lakseovervåkning og biologisk kartlegging som sies å være ledende innenfor sin nisje.
Milan Markovic, som er gründer i Sealab sammen med sine tre sønner, hevder at han er blitt offer for en «hostile takeover», altså et fiendtlig oppkjøp.
– Vi har brukt over 50 000 arbeidstimer på Sealab og er blitt sittende igjen med ingenting, sier han til avisen.
Oppkjøpet av Sealab skal ha blitt finansiert ved et vederlag i konsernet, opplyste Bluegrove-sjefen til Finansavisen.
– Dette vederlaget er i form av aksjer i CageEye, eller Bluegrove, som de velger å kalle det. Dette er i virkeligheten et selskap fullstendig uten teknologisk eller finansiell basis, sier Markovic til avisen.
Anmelder saken
Det kommer frem i saken at Milan Markovic mistenker daglig leder i Sealab Ocean Group, Morten Sjoner Syrstad, for å ha gjort salget til Bluegrove mulig ved å fremtvinge en kunstig insolvenssituasjon.
– Det er styret i selskapet som sammen med daglig leder i Sealab, Oscar Markovic, har håndtert økonomien i selskapet, svarer Sjoner Syrstad til avisen.
Bendik Søvegjarto i Bluegrove sier de har allerede tilbakemelding fra kunder av Sealab som bekrefter at de er veldig fornøyde med at Bluegrove kommer inn med nye krefter og rydder opp.
- Responsen fra de ansatte er den samme. Det var motivasjonen for å redde Sealab da vi startet redningsaksjonen, nettopp redde kundene og de ansatte, sier han til avisen.
Les hele saken på Finansavisen sin side.