Saltenlaks slo an tonen under musikkfestival
Festivaldebuten for Saltenlaks gikk over all forventning. Flere hundre mennesker var innom for en smaksprøve og en glad lakseprat. I tillegg ble det solgt 110 kilo laks, melder selskapet.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Saltenlaks var representert under årets festival Folk & Fisk i Glasshuset i Bodø. Staben fra Saltenlaks og Salten Aqua hadde til tider hendene fulle både med laks og informasjon til dem som besøkte standen, melder selskapet i en pressemelding.
- Det er viktig å være representert på matfestivaler av denne typen, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua.
Torsdag, fredag og lørdag var nykommer Saltenlaks på plass i Glasshuset og både små og store stakk innom for å få en smakebit av den kortreiste og lokalproduserte tradisjonsmaten fra Holstad i Fauske.
Einerrøykt laks, Sitronpepperlaks og Skjærgårdslaks var i sortimentet og salgsansvarlig Yvonne Løvgavlen var veldig fornøyd. Følgesvenn var Mimmis sennepssaus fra Beiarn.
- Det var utrolig artig å se hvordan folk reagerer positivt når de får laksen vår i munnen. Egentlig er det vi opplever et lite eventyr. Også det at laksen er lokalprodusert fra rognkorn til ferdig produkt klar for spisebordet fenger kundene, men aller mest hyggelig er det jo at produktene faller i smak, sier Løvgavlen, etter å blitt kvitt 110 kilo laks i forbrukerpakninger.
Smaksopplevelser for de yngste
Også de yngste fikk sine lakseopplevelser både i Salmon Senter og i Glasshuset under festivalen Folk & Fisk. Det var eksportselskapet Polar Quality som presenterte laksen fra det lille rognkornet til ferdig matfisk og dette innslaget var spesielt spennende for de yngste.