Nordic Halibut fortsetter arbeidet med å øke størrelsen på oppdrettskveiten sin.

Nordic Halibut ser fortsatt oppadgående trend

Selskapet opplever en oppadgående trend i salgsprisene og økt etterspørsel etter oppdrettetskveite.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Halibut AS skriver i en børsmelding at de har observert en videreføring av den oppadgående trenden i salgsprisene i tredje kvartal 2024. 

– Økningen var jevn på tvers av størrelseskategorier sammenlignet med samme kvartal i fjor og viser den sterke etterspørselen etter kveite og betalingsviljen for kvalitetsoppdrettet kveite, skriver de.

I tredje kvartal 2024 oppnådde selskapet en gjennomsnittlig salgspris på 163 kroner per kilo, noe som representerer en økning på 11 % år-over-år.

Selskapet opplevde også en økning i slaktevekter, med et gjennomsnitt på 4,8 kg, sammenlignet med tredje kvartal 2023s gjennomsnittlige slaktevekt på 4,3 kg. 

Slakter mindre individer

Selskapet uttaler at de fortsatt prioriterer slakting av mindre individer for å optimalisere størrelsesfordelingen av den utestående biomassen, med ambisjon om å øke gjennomsnittlig slaktevekt over tid, noe som forventes å føre til ytterligere forbedringer i prisoppnåelse. Totale inntekter for tredje kvartal 2024 utgjorde 17 millioner kroner, med slaktevolum som nådde 107 tonn.

– Strategien med å slakte mindre individer for å prioritere vekst og fleksibilitet i biomassen til sjøs gir sterke resultater. Dette vises gjennom en biomassevekst på 14 % i løpet av kvartalet, netto av slakting, sammenlignet med andre kvartal 2024. Inkludert slaktevolumet representerer dette en total produksjon til sjøs på 21 % av utestående biomasse i løpet av kvartalet.

Dette skal være i tråd med den kommersielle strategien som tar sikte på å øke slaktevektene i fremtidige perioder for å svare på markedssignaler. Det overordnede målet er fortsatt å optimalisere utnyttelsen av tilgjengelig biomasse, selv om Nordic Halibut sier det kan medføre potensielle innvirkninger på kortsiktige slaktevolumer.