Slik vil de nye fartøyene se ut.

Kontraherer to nye brønnbåter

Njord Aquashipping AS kontraherer to nye brønnbåter med levering i 2027.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

De to fartøyene skal leveres i 2027. Kontrakten inkluderer også opsjon for ytterligere fartøy, noe selskapet sier markerer et viktig neste steg i deres vekst og utvikling.

Njord Aquashipping AS ble startet i fjor med kjøp av to brønnbåter under bygging. 

- Selskapet har hatt en suksessfull innfasing av disse fartøyene og sikret kontrakter for begge. Vi opplever å være et velkomment tilskudd til bransjen, og den positive utviklingen gir oss nå muligheten til å utvide vår flåte ytterligere.

Batterihybrid løsning

De nye fartøyene på 4700 m³ vil bli bygget ved Aas Mek. Verksted AS. 

Fartøyene vil ha en batterihybrid løsning med en betydelig batteripakke, diesel-elektrisk fremdrift, og varmegjenvinning. De vil være utstyrt med azimuth propeller for bedre manøvreringsegenskaper og effektivitet. 

- Vi har valgt å prioritere norske leverandører for å sikre høy kvalitet og lokal verdiskaping, sier selskapet.

De nye båtene vil også være utstyrt med det nyeste innen fiskehåndteringsutstyr, spesialdesignet for effektiv og skånsom avlusing og sortering. De har stor kapasitet på lukket/semilukket transport, stor ferskvannskapasitet, og ekstra filtrering for å optimalisere driften. Fartøyene er rigget for smolt, slaktefisk, ferskvannsavlusing med egenprodusert ferskvann, og har plass til avlusingsutstyr.

- Meget viktig

Tomas Okstad, daglig leder i Njord Aquashipping sier dette er et spennende skritt for selskapet. 

- Vi er veldig fornøyde med å kunne samarbeide med Aas Mek. Verksted AS, og vi ser frem til å styrke vår flåte med disse toppmoderne fartøyene. 

Frode J. Aas i Aas Mek. Verksted sier de fra verftets side ser på kontraktene med Njord Aquashipping AS som meget viktig.

- Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med Njord Aquashipping som har ambisjon om å bli en betydelig aktør innenfor brønnbåttjenester.