Campus Blå melder om gode nyheter fra Brønnøysund. Avbildet er noen elever i praksis på merdkanten.

Vant klagesak – får opprette maritim linje

Campus BLÅ har i dag fått vedtak fra Kunnskapsdepartementet om at de likevel får opprette 10 studieplasser i VG2 Maritime fag. 

Publisert Sist oppdatert

Campus BLÅ har lenge kjempet for å få opprette denne linjen, med god støtte fra Helgelandskommunene og næringslivet i Nordland, skriver de i en pressemelding. 

- Etter å ha jobbet med dette i tre og et halvt år, er det utrolig gledelig å få dette vedtaket fra Kunnskapsdepartementet. En ny støtteerklæring fra fylkesrådet bidro sterkt til at departementet gjorde om vedtaket, noe vi setter stor pris på, sier adm.dir. ved Campus BLÅ, Rikke Sivertsen Dahl. 

Hun lover at de allerede fra neste år kommer i gang med å utdanne framtidens maritime fagfolk.

- God sak

Sivertsen Dahl understreker det store behovet for kvalifiserte sjøfolk, både lokalt og nasjonalt – et behov som bl.a. har blitt tydeligere for ferjerederiene denne sommeren. Næringen trenger sjøfolk med kompetanse, og Campus BLÅ søkte derfor om å få 10 nye elevplasser innen VG2 Maritime fag, for å rekruttere til fagbrev som matros eller skipsmotormekaniker. 

Søknaden ble avslått av Utdanningsdirektoratet, men Campus BLÅ mente de hadde en god sak og klaget til departementet.

Der er de nå hørt. Kunnskapsdepartementets vedtak bekrefter kompetansebehovet innen maritime fag og anerkjenner den positive støtten fra lokale og regionale folkevalgte organer. 

Departementet mener derfor at søknaden skal godkjennes, og Utdanningsdirektoratets vedtak gjøres om. Vedtaket fra departementet er endelig, og kan ikke påklages.