Seløy Sjøfarm samarbeider med Campus BLÅ og får tilegnet seg og sine ansatte kompetanse.

Seløy Sjøfarm satser på kompetanse

Havbruksselskapet investerer i sine ansatte gjennom e-læringskurs i samarbeid med Campus BLÅ.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Jo mer de lærer, jo stoltere blir de, sier Andreas og Ina Jakobsen i Seløy Sjøfarm.

Dette havbruksselskapet har bestemt seg for å satse sterkt på kompetanse, og aller helst, lokal kompetanse. Den finner de hos Campus BLÅ i Brønnøysund: 

– De står ikke noe tilbake for andre, slår søsknene Jakobsen fast. 

– Vi ønsker å ha flinke, dedikerte folk. Kravene til kompetanse er så strenge, at vi trenger gode kompetanse-givere. Derfor er det så bra at vi har det lokalt, i Campus BLÅ, sier Ina Jakobsen. Hun er datter av gründer Jan Erik Jakobsen, og tar snart over som daglig leder. I familieselskapet er også de to brødrene Andreas og Steffen, som har ansvar for den øvrige driften.

Kunnskap = bærekraft 

– Vi ønsker å vise de ansatte at vi investerer i dem. Kunnskap til folkene våre, er også bærekraft, sier Ina. 

De ansatte har tatt e-læringskurs i fiskevelferd, rømningssikring og kjemikaliehåndtering, og per i dag går tre ansatte på driftsleder-utdanningen på Fagskolen til Campus Blå. Seløy Sjøfarm er også med på å utvikle kurs.

– Når vi ser at vi har et behov, har Campus BLÅ hele tiden vært på tilbudssiden for å matche behovet. Da er vi med på å utvikle produktet som vi seinere kjøper.

– Å prioritere kompetanse, gjør folkene stolt, og arbeidsplassen mer attraktiv. Det er en del av omdømmebyggingen, det viser at vi tar ansvar – og det gjør det også lettere å rekruttere, slår hun fast.

Skyhøye ambisjoner 

Campus BLÅ legger ikke skjul på at ambisjonene er høye.

– Vi ønsker å bli størst og best både nasjonalt og internasjonalt på e-læring til blå næring, sier digitaliseringsleder Alexander Halsen. 

Han har ledet satsingen med å bygge opp digitale kursløsninger siden sommeren 2023, og mener de har bygd opp et svært godt team. Det beste med e-læring, er ifølge Halsen at ingen trenger å stoppe produksjonen for å få det til. 

– Du kan like gjerne ta et kurs fra styrehuset i båten. Bedriften slipper å sende ansatte bort på kurs, og det er bra både for bedriften, den ansatte, familien – til og med miljøet, legger han til.

Gode tilbakemeldinger

Campus BLÅ skal ha fått gode tilbakemeldinger på e-læringskursene sine. På en skala fra 0-6, har kursene i gjennomsnitt fått over 5 i score, noe Halsen er svært fornøyd med. Campus BLÅ sier de ønsker å nå alle i havbruksnæringen med sine kurs, og planlegger også e-læring på engelsk etter hvert.

Seløy Sjøfarm har vært pilotkunde fra starten og er også med som bruker i den nyutviklede digitale bedriftsportalen. Her legger bedriften inn sine ansatte, og får oversikt over kompetansen til den enkelte.

Fakta:

Campus BLÅ er et kompetansesenter for blå næring, og tilbyr videregående skole, fagskoleutdanning og etterutdanning med kurs. Campus BLÅ er et datterselskap i Torghatten Aqua-konsernet, og startet med videregående blå utdanning i 2018. Selskapet tar sikte på å bli størst og best på e-læring for blå næring.

Seløy Sjøfarm AS holder til på Seløy i Herøy kommune. De produserer mellom 7000 og 10.000 tonn fisk hvert år. Seløy Sjøfarm ble grunnlagt av August Jakobsen i 1977, og drives nå videre av hans etterkommere. Selskapet har i dag tre konsesjoner for laks og ørret, og samlokaliseres med én visningskonsesjon. De samarbeider også med Salmo Innovation, som har to FoU-konsesjoner.