- Havbruksnæringen preges av et sterkt innovasjons- og nyskapingsfokus
Daglig leder Arnstein Johansen i utstyrsleverandør-selskapet "Cflow Fish Handling" ønsker at deres teknologi skal være tilstede når havbruksnæringen utvikler seg videre. - Et fundament i denne utviklingen er nye teknologiske løsninger, og der kommer vi inn som en viktig bidragsyter, sier han.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Cflow Fish Handling AS ble etablert i 2002 og har sin base i Langevåg utenfor Ålesund, i tillegg til deres søsterselskap i Chile. Selskapet utvikler, designer og produserer løsninger til fiskeri- og havbruksnæringen for skånsom transportering og håndtering av fisk.
- Alt bygges fra bunnen av, og det meste er skreddersydd. Fra ide til ferdig løsning er det en kontinuerlig prosess, sammen med kunder, designselskap og verft slik at vi sammen kan utvikle optimale løsninger, sier daglig leder Arnstein Johansen til kyst.no.
De ferdige systemene blir montert i fiskefartøy, brønnbåter, oppdrettasanlegg eller andre prosessanlegg der fisk skal håndteres.
- Stor etterspørsel på markedet
Den daglige lederen mener næringen i dag preges av et svært sterkt innovasjons- og nyskapingsfokus, med påfølgende vilje til å tenke miljø, sikkerhet og bærekraft.
- Et fundament i denne utviklingen er nye teknologiske løsninger, og der kommer vi inn som en viktig bidragsyter. Vi utvikler komplekse systemer på høyt teknologisk nivå, som samtidig er enkle og funksjonelle for operatørene.
- Det er for tiden stor etterspørsel i det globale markedet for avanserte og brukervennlige løsninger. Vi har per tidspunkt stor aktivitet internasjonalt i tillegg til Norge, og kan nevne markeder som Kina, Russland, Tasmania, Polen, Danmark, Canada, Chile, Peru, Spania, Tyrkia, Skottland og Irland, opplyser han.
Siden nyttår, har selskapet bortimot doblet bemanningen. I tillegg har de "outsourcet" mye av basisproduksjonen til fem-seks ulike lokale selskaper.
- Målet fremover er å samarbeide enda tettere med kunder, leverandører og teknologimiljøer for å utvikle oss videre, og sammen finne nye markedsmuligheter. Dette er spesielt viktig for oss som holder til i Midt-Norge, hvor det finnes mange aktører med komplementær teknologi, som samlet sett kan bidra til større gjennomslagskraft i det internasjonale marked, sier han til kyst.no.
Satser på FoU
Forskning og utvikling mener Johansen er meget viktig for selskapet både nå og i fremtiden.
- Vi samarbeider tett med forskjellige forskningsmiljøer blant annet Sintef, og har dedikert en person med FoU-ansvar i bedriften. Vi har kontinuerlig løpende utviklingsprosjektet støttet av eksempelvis Skattefunn, Forskingsrådet og Innovasjon Norge.
Cflow-sjefen oppsummerer fjoråret som et brukbart år for Cflow-gruppen, med en omsetning på vel 120 millioner kroner
- For 2016 er omsetningen stipulert til cirka 250 millioner. Vi ser positivt på utviklingen i bransjen, og har mål om å bruke ressurser på innovasjon og utvikling, sier han.
Formålet til selskapet er å betjene en stadig mer krevende kundegruppe, som på sin side har sterke mål om å opptre miljøvennlig og bærekraftig for å levere fisk av god kvalitet til et voksende verdensmarked.