John Arne Breivik Beck Engineering tatt 2013 Aquanor

Trapper nå opp satsingen ytterligere

Oppdrettsselskapene E. Karstensen Fiskeoppdrett AS og Marø Havbruk AS som valgte å gå for laser ved inngangen av 2015 er svært fornøyd med den høyteknologiske løsningen og trapper nå opp satsingen ytterligere, melder Stingray i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nils Tore Karstensen bekrefter i en pressemelding at de har hatt en vellykket sesong på lokaliteten Langeråa utenfor Florø, der de har satset utelukket på ikke-medikamentelle metoder.

–Samarbeidet med Stingray har vært særdeles fruktbart og det har ikke vært gjennomført noen andre avlusingstiltak enn kombinasjonen av rensefisk og laser siden de 6 laserne ble installert i vår, sier Karstensen.

Han poengterer at de var spent da de besluttet å gå for denne løsningen, men at resultatene både i forhold til lave lusetall og kontinuerlig utvikling i praktisk bruk av systemene har gått over all forventning. Karstensen viser til at laserne nå kjører med en oppetid på 99-100% døgnet rundt og driver kontinuerlig avlusing.

– Vi ser at Stingray virkelig har tatt frem et imponerende og robust produkt som hjelper oss i lusekampen, avslutter han.

Øker kapasiteten

Stingray Marine Solutions AS melder om at de øker kapasiteten for produksjon av lasere fremover og at milepælen med de første 50 produserte enhetene er rett rundt hjørnet.

Daglig leder i selskapet, John Arne Breivik, påpeker at fornøyde kunder som velger å kjøpe flere enheter er et viktig signal om at produktet leverer på forventningene og investerer nå for å kunne bygge 100-200 enheter i 2016.

– E. Karstensen Fiskeoppdrett og Marø Havbruk er nøkterne, men offensive i lusekampen og vi ser at et godt samarbeid med slike oppdrettere gir oss gode referanser og fornøyde kunder. Det trenger man for å introdusere en revolusjonerende teknologi, påpeker Breivik.

Elin Tveit Sveen i Marø Havbruk sier at en satsing på 10 enheter i 2015 er en betydelig investering for to små selskaper i samdrift, men at de ønsker en tydelig profil og satsing på bærekraftige og ikke-medikamentelle metoder.

– Vi investerer for fremtiden og ser nå at kombinasjonen av rensefisk og laser vil være et viktig og forebyggende verktøy i lusekampen, legger hun til.

Hun ser også at med flere som satser på utvikling av laserteknologien går utviklingen raskere og resultatene bedres stadig.

– Dette er et felles løft i næringen som flere bør være med på, oppmoder Tveit Sveen.

Stingray Marine Solutions er en bedrift i vekst og med over 20 personer ansatt er Breivik også opptatt av at flere i næringen velger teknologi fremfor medikamenter.