
Styrker nullvisjonen med ny nottype
- I dag har vår lokalitet Hesten utenfor Nyvoll fått alle merdene utstyrt med de nye econettene. Vi gleder oss over nyvinningen og gleder oss til smolten ankommer med brønnbåt i løpet av kort tid, sier Lasse Sørnes i Grieg Seafood Finnmark.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Grieg Seafood Finnmark har nylig byttet ut alle nettene i merdene sine ved lokaliteten «Hesten» i Finnmark, og erstattet de med Econett.
- Kan du si litt om hvorfor dere har valgt å bytte alle nettet til econett?

- Vi ønsker å komme i gang og teste ut denne nyvinningen. Econett eller lignende nett er en del av våre tiltak innenfor de grønne konsesjonene, og vi trenger erfaring med nettene før vi kommer i gang, sier kommunikasjonsansvarlig Lasse Sørnes.
Mer rømningsikre nett
Han sier at blant fordelene skal nettene være mer rømningssikre, mindre vedlikehold, som resulterer i færre større kritiske operasjoner og ikke minst skal de være enkle å håndtere.
- Nettene vi satt ut gikk ca 3-4 timer per stykk å få på plass. Vi satt ut seks stykker. Med andre ord, det gikk meget bra, sier Sørnes.
- Hva har det å si for rømmingsrisikoen å bytte not?
- Først og fremst må rutiner følges punktlig og menneskelig svikt minimeres. Utstyret kan aldri erstatte gode rutiner. Men disse nettene skal være betydelig sterkere enn nøtene som har vært brukt i alle år. En kan vel være så ærlig å si at innovasjonen innenfor nøter ikke har vært på høyde med resten av innovasjonen i næringen, og at dette er et nødvendig steg i riktig retning. Vi tror at dette vil være et av mange viktige skritt mot en fremtidig nullvisjon av rømming. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier han.
