Ingunn Sommerset tar over som avdelingsdirektør for fiskehelse og –velferd etter Edgar Brun.

Ingunn Sommerset overtar for Edgar Brun

Det blir endringer på Veterinærinstituttets avdeling for fiskehelse- og fiskevelferd. Edgar Brun har nådd pensjonsalderen og Ingunn Sommerset konstitueres som avdelingsdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Brun har ledet Veterinærinstituttets virksomhet på såkalt «blå» sektor siden 2017. Aktivitetene inkluderer et bredt spekter av forskning, diagnostikk, forvaltningsstøtte og helseovervåking, og omfatter både oppdrettsfisk og villfisk. Før dette ledet han Seksjon for epidemiologi i flere år. Han vil imidlertid ikke gi seg. I en periode fremover skal Brun lede Veterinærinstituttets arbeid for NORAD og internasjonale partnere med flere prosjekter innen fiskehelse i Afrika og Latin-Amerika.

– Det har vært en interessant tid hvor fiskehelse- og velferd etter hvert har fått mye mer oppmerksomhet. Fremover tror jeg det vil skje mye innen forvaltning, i næringen og på Veterinærinstituttet. Det blir spennende tider, men det er på tide å slippe til yngre krefter, sier Edgar Brun i en pressemelding.

Sommerset ny avdelingsdirektør

Ingunn Sommerset, som har ledet Veterinærinstituttets seksjon for forskning på akvatisk biosikkerhet, konstitueres som avdelingsdirektør fra 1. oktober. Stillingen skal lyses ut etter normale prosedyrer i løpet av det kommende året. Sommerset har også vært redaktør for Fiskehelserapporten, og blir nå i kraft av ny stilling, ansvarlig redaktør for rapporten.

Kari Nordheim overtar som fungerende seksjonsleder for forskning på akvatisk biosikkerhet. Torfinn Moldal er en av to fagansvarlige for fiskehelse ved Veterinærinstituttet. Han overtar som redaktør for den kommende Fiskehelserapporten for 2024.