Her ser man hullet etter hendelsen.

Slakteklar fisk rømte fra lokalitet

Det har vært en rømningshendelse hos Egil Kristoffersen & Sønner, som driver lakseoppdrett i Bø i Vesterålen.

Publisert Sist oppdatert

Eva Kristoffersen er eier og daglig leder i det familieeide oppdrettsselskapet. Hun bekrefter til Kyst.no at selskapet har hatt en rømming fra lokalitet «Gaukværøy», der det er snakk om 10–20 fisk som har rømt.

Kristoffersen sier rømmingen skjedde under lasting til slakt, og at det har kommet en liten revne i noten på 3*6 stolper. Hullet sto ca. 1 meter under overflaten da det ble oppdaget.

– Det var en hurtig inngripen fra røktere og brønnbåt etter observasjon og de fikk raskt lokalisert hullet og heist dette over vannskorpen. Beredskapsplan med utsett av garn ble raskt fulgt opp. Rømmingen stoppet innen 15 minutter etter første observasjon, forklarer den daglige lederen.

Eva Maria Kristoffersen er daglig leder i Egil Kristoffersen & Sønner. Hun er glad for en rask inngripen av de ansatte, da rømmingen skjedde.

Ikke stor manko på fisk

Kristoffersen sier evaluering av hendelsen ikke er avsluttet, og derfor har de ikke noen konklusjon på rotårsak.

– Vi er i dialog med Fiskeridirektoratet om dette. Fisken i noten var 4,6 kg rund vekt. Telletall på brønnbåt viser at det ikke er en stor manko på fisk og at anslaget på 10–20 fisk er sannsynlig, sier hun.

Kristoffersen vil berømme ansatte for at de fikk begrenset omfanget og funnet hullet kjapt, og brønnbåt for å ha hjulpet til.

– Beredskapsplan og varsling fungerte etter plan. Vi beklager selvsagt det inntrufne, men er glad for observante folk og rask inngripen når uhellet var ute, sier hun.

Her ser man lokaliteten.