Fredag ble første produksjonen kjørt gjennom anlegget.

Produserte sin første laksefilet

Glea Salmon AS, som ble etablert i sommer av AS Glea på Røst og Fram Seafood AS i Bodø, har nå startet prøveproduksjon av laksefilet i lokalene til AS Glea.

Publisert

Den aller første laksefileten ble skåret fredag, melder Lofotposten.

Daglig leder Jørund Johansen beskriver prøveproduksjonen som en suksess:

– Vi har jobbet målbevisst med ombygging av lokalene og montering av produksjonslinjen. Det var med stor spenning vi kjørte i gang linjen, og det gikk over all forventning. Rett og slett veldig bra, sier Johansen til avisen.

Produksjonen er foreløpig på prøvestadiet, og det gjenstår noen justeringer før full drift kan starte. I tillegg må anlegget godkjennes av Mattilsynet. Godkjenningen forventes å være på plass innen jul eller tidlig i januar.

Glea Salmon AS planlegger helårsproduksjon med 12–15 ansatte i starten, og et mål om å øke til 25–35 arbeidsplasser. Daglig leder understreker til avisen at selskapet har mye erfaring med hvitfisk, men at lakseproduksjon er et nytt område for dem.

Produksjonssjef Thomas Hansen med selskapets første laksefilet.