Kontorlandskapet hos Polar Quality.

Eksportselskap doblet omsetningen på to år

Polar Quality sin omsetning økte med mer enn en milliard mellom 2021 og 2023. Nå tar de inn en ny trainee i bedriften.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Mie Løkken Haugerstuen er ansatt som ny trainee hos Polar Quality AS. Hun er utdannet som siviløkonom fra Nord Universitet, med en spesialisering i internasjonal handel og markedsføring. Nå skal hun jobbe hos en av Nord-Norges største sjømateksportører. 

- Jeg har fulgt bedriften de siste årene, og når muligheten var der tenkte jeg at det var dette jeg ville, forteller Haugerstuen i pressemeldingen. 

Haugerstuen kommer fra Sortland, men flyttet til Bodø for seks år siden for å studere på Handelshøgskolen Nord ved Nord Universitet. Her fullførte hun masterutdanningen sin, og skrev en masteroppgave om eksport av torsk til Italia. 

Mie Løkken Haugerstuen satser på sjømat og eksport.

- Handelshøgskolen hadde søkelys på norsk sjømateksport, noe som bidro til at jeg valgte å flytte til Bodø for å studere på universitetet. Samtidig fikk jeg også muligheten til å jobbe med markedsføring ved siden av studiene, forteller Haugerstuen. 

Haugerstuen fikk sitt første møte med havbruksnæringen og Polar Quality gjennom et internship i Salten Aqua for to år siden, som en del av masterutdanningen sin. I dag er hun en del av backoffice-teamet til sjømateksportøren, og skal være med på å forsyne hele verden med norsk laks. 

- Det er mye å sette seg inn i og jobben krever at man jobber nøye og strukturert. Jeg har et veldig godt førsteinntrykk og gleder meg til å jobbe her, sier Haugerstuen.

Robert Johansen er daglig leder hos Polar Quality, og er selv fornøyd med å få hentet inn en ny trainee til bedriften. 

– Vi ønsker henne velkommen til oss, og gleder oss til å bli kjent med henne. 

Styrker teamet

Polar Quality kan vise til en solid utvikling i løpet av de siste tre årene. Med en omsetning på over 3,5 milliarder kroner i 2023, har eksportselskapet mer enn doblet omsetningen sin siden 2021. For 2024 forventer daglig leder Robert Johansen at utviklingen fortsetter i riktig retning. 

- Hittil i år har vi en omsetning på 2,7 milliarder kroner, og forventer å snart passere 30 000 tonn i salgsvolum, forteller Johansen. 

Ved utgangen av august har eksportselskapet oppnådd et salgsvolum på nesten 30 000 tonn hittil i år, noe som tilsvarer over 150 millioner måltider. Som trainee kommer Mie Løkken Haugerstuen inn i en bedrift som er i en vekstfase. 

- Jeg kommer nok inn i en hektisk periode med en bratt læringskurve, men det tror jeg skal gå fint. Jeg ser at fokus på rutinene gjør at man kommer i mål med oppgavene, forteller Haugerstuen. 

Polar Quality har tilholdssted i Bodø, og er eid av havbruksbedriftene Salten Aqua, Isqueen og Selsøyvik Havbruk.