Morgan Lillegård går fra stillingen som kommunikasjonssjef i Nofima,til kommunikasjonssjef i FHF.

Går fra Nofima til FHF

FHF har ansatt Morgan Lillegård som ny kommunikasjonssjef. Lillegård kommer fra tilsvarende stilling i Nofima. Han begynner i stillingen ved nyttår.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding meddeler FHF at Morgan Lillegård skal bygge opp og lede en slagkraftig kommunikasjonsavdeling i FHF, en funksjon de sier er avgjørende for at FoU-innsatsen i næringen skal skape konkrete resultater.

FHF skriver at for dem og næringen er det avgjørende at resultatene og den nye kunnskapen fra FoU-prosjektene blir tatt i bruk av aktørene i næringen, og skaper konkrete resultater. Her påpeker de at kommunikasjonsfunksjonen i FHF viktig og den vil styrkes betydelig med ansettelsen av Morgan.

- FHF har en viktig rolle i forskningsarbeidet for norsk fiskeri- og havbruksnæring. Med administrerende direktør Geir Andreassen og et styre som er tydelig på at formidling er svært viktig, gleder jeg meg til å ta fatt på jobben. Med inntoget av kunstig intelligens skal vi jobbe med de mulighetene det kan ha for enda mer presis formidling, sier Lillegård. 

FHF mener Sjømatnæringens innsats på FoU er veldig viktig for utviklingen, verdiskapingen og bærekraften i norsk sjømatnæring. Innsatsen er stor og omfattende og dekker alle sektorer i næringen.

FHF finansieres 100% av sjømatnæringen gjennom en FoU-avgift på eksport av all sjømat på 0,3 %. Selskapet har hovedkontor i Tromsø med avdelinger i Trondheim, Ålesund og Oslo. Det overordnede målet er å bidra til økt verdiskaping, bærekraft og innovasjon i norsk sjømatnæring.

- For norsk sjømatnæring er det en forutsetning at den kunnskap og de løsninger som utvikles i FHFs FoU-prosjekter skal kunne tas i bruk og skape verdier i næringen. Da er en aktiv kommunikasjon av resultater og tiltak som leder til resultater hos næringsaktørene helt avgjørende. Vi skal bygge en avdeling som skal sikre denne viktige oppgaven, og derfor vil vi rekruttere flere som kan være med på denne viktige jobben for norsk sjømatnæring, sier Geir Andreassen.

Hans Petter Næs har ledet denne funksjonen i FHF siden 2011, han fortsetter i en annen stilling og sørger dermed for at også kontinuitet ivaretas.