FiiZK-konsernet, med Bewi Invest og Nekkar ASA som største eiere, har inngått en avtale om å selge Fiizk Protection AS avd. Valsneset til Hampidjan hf.

Fiizk Protection er solgt til islandsk selskap

FiiZK-konsernet, med Bewi Invest og Nekkar ASA som største eiere, har inngått en avtale om å selge Fiizk Protection AS avd. Valsneset til Hampidjan hf.

Publisert Sist oppdatert

Salget skjer som en fortsettelse i å rendyrke FiiZK-konsernet, som fremover ønsker å satse fullt på ukonvensjonelle oppdrettsmetoder, inkludert lukkede og semilukkede merder.

I august i fjor ble Bewi Invest (41 %) og Nekkar (39 %) største eiere i oppdrettsleverandøren FiiZK gjennom en felles investering i selskapet. Siden da har eierne gjennomført en restrukturering av FiiZK-konsernet og igangsatt en strategiprosess som har munnet ut i en plan om et mer fokusert FiiZK, skriver selskapet på deres nettside. 

- Dette skjer i tråd med FiiZK sin oppdaterte strategi, og vi er trygge på at dette er en god løsning både for de ansatte som fortsetter i FiiZK-konsernet og for de som får nye eiere, sier Jan Erik Kvingedal, administrerende direktør i FiiZK.

Fremover vil FiiZK satse på salg av lukkede og semilukkede merder, samt programvare, service og tjenester knyttet til dette.

FiiZK Protection sitt anlegg på Mjåtveit, utenfor Bergen, er ikke en del av denne transaksjonen. Her produseres tekniske tekstiler og dukposer for lukkede og semi-lukkede merder. I tillegg produserer Mjåtveit-fabrikken ulike dukprodukter til andre bransjer som offshore og industri. Virksomheten på Mjåtveit vil bli overført til konsernselskapet FiiZK Industries AS.