Investerer 50 millioner kroner i filetfabrikk
Etter snart seks års drift har filetfabrikken Salten Salmon gjort store investeringer i produksjonslokalene sine i Bodø. Ny pakkelinje, økt frysekapasitet og nye maskiner til over 50 millioner kroner skal ifølge selskapet styrke leveringsdyktigheten til matprodusenten.
Selskapet produserte over 8 000 tonn med lakseprodukter i 2023, og daglig leder Aleksander Lyngved Pedersen forteller selv at selskapet nå er mer leveringsdyktige ovenfor egne kunder.
– Dette er en viktig milepæl for oss. Med den nye pakkelinjen og de andre oppgraderingene står vi bedre rustet til å møte kravene fra kundene våre og markedet generelt, sier Lyngved Pedersen
Blant investeringene er et nytt system for å kontrollere kvalitet, noe som gjør det mulig for matprodusenten å kvalitetssikre og analysere hver eneste filet som går ut av fabrikken. For Salten Salmon utgjør dette om lag 170 000 matporsjoner hver eneste dag.
– Vi tar bilde av hver eneste laksefilet som går gjennom systemet vårt, noe som bidrar til å styrke kvalitetsarbeidet vårt, sier Lyngved Pedersen.
Salten Salmon er i dag en arbeidsplass med over 100 ansatte nært bykjernen i Bodø. Lyngved Pedersen vektlegger dyktige ansatte som avgjørende for utviklingen av dagens produksjonslinjer på filetfabrikken
– Denne investeringen er like mye en anerkjennelse av de ansattes arbeid som den er en satsing på fremtidig vekst. Det er deres innsats som har gjort det mulig for oss å ta dette store steget fremover, avslutter Lyngved Pedersen.
Fokus på teknologi
Investeringen i maskinparken gjør at filetfabrikken nå kan skilte med tre separate pakkelinjer, i tillegg til ny palleteringsrobot og et nytt system for kvalitetskontroll. På leverandørsiden er selskapene Marel Norge AS, Weber Machinery AS, Lexit og MMC First Process AS.
– Vi ser at mange av dagens operasjoner i større og større grad kan automatiseres. For oss betyr det at våre medarbeidere i større grad kan fokusere på at produktene våre oppfyller både egne krav og spesifikasjonene fra kundene våre, sier Lyngved Pedersen.
Jarle Solemdal er styreleder i selskapet, og mener investeringene er viktige steg i riktig retning for en bedrift som kan vise til en solid vekst siden oppstarten for fem år siden.
– Vi tror at slike valg vil gi oss langsiktige konkurransefortrinn. Det er viktig for oss å være i forkant, slik at vi hele tiden kan produsere mat på en trygg og hensiktsmessig måte, forteller Solemdal.
Salten Salmon er en del av Salten Aqua-gruppen. Selskapet er i dag eid av Polar Quality AS, Coop Nordland SA og lokale lakseoppdrettere Gildeskål Forskningsstasjon/ Gifas AS, Wenberg Fiskeoppdrett AS og Edelfisk AS.