Roger går LIVE med Boston
Fra merdekanten på Nyvoll utenfor Alta skal Roger Karlsen la seg intervjue på direkten fra Sjømatmessa i Boston.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
-Jeg gleder meg til å vise fram den flotte næringa vi jobber i. Og jeg er selvsagt litt spent på om vi virkelig får det til rent teknisk. Det er langt fra Alta til Boston, sier Roger Karlsen som er områdeleder for Alta-avdelinga i Grieg Seafood Finnmark.
-Vi er stolte av det vi får til i Alta og Finnmark, og deler mer enn gjerne arbeidet og historiene som ligger bak, sier Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood.
Inviterer med «hjem»
Under åpningen av Norges stand på Seafood Expo North America, vil sjømatutsending Egil Ove Sundheim invitere gjestene med «hjem» til Norge. Det skjer i form av et intervju fra merdene på Nyvoll til messelokalet i Boston. Sundheim skal intervjue Karlsen og spørsmålene er det de som besøker messestanden som stiller.
-Dette blir utrolig spennende og det er en fantastisk anledning til å få møte næringsaktørene selv, de som står i første linje i produksjonen, sier Sundheim som forteller at amerikanerne er veldig opptatt av bærekraft og åpenhet i matproduksjonen.
-Bruker dere antibiotika, hvor mye fisk er det i merda, hva er det i fôret – dette er ofte stilte spørsmål her, sier Sundheim.
Ringvirkninger lokalt
Milleniumgenerasjonen i Amerika er også opptatt av bærekraft, og spør også om virksomhetenes sosiale ringvirkninger og verdiskapning.
-Kort fortalt, det handler om ringvirkninger i lokalsamfunnene.
Sendingen skjer søndag og mandag ettermiddag norsk tid på den norske messestanden, som er en viktig møteplass for norske og amerikanske næringsaktører.