Det var på fartøyet «Hybrid Two» hendelsen skjedde.

– Ikke snakk om batteribrann

Moen Marin bekrefter at det ikke har vært noe brann i hybridsystemet om bord på servicefartøyet «Hybrid Two». 

Publisert Sist oppdatert

Finnsnes Dykk og Anleggservice skriver i en oppdatering onsdag at mannskapet på seks personer ble alle utskrevet fra sykehus samme dag, etter at det var forløp til brann om bord i servicefartøyet «Hybrid Two».

– Årsak er nå klarlagt og det er ikke snakk om batteribrann, skriver de.

Daglig leder Tom-Rune Eliseussen sier det aller viktigste er at det gikk bra med mannskapet. 

Servicefartøyet «Hybrid Two»

– De ble alle utskrevet fra sykehuset samme dag, og alt er bra med dem. De er nå i arbeid igjen om bord på fartøyet. FDA AS må også rette en stor takk til Moen Marin som så raskt var på plass for å bistå i å utrede årsaken til brannforløpet. 

Selskapet skriver også at de opplevde at beredskapen fungerte meget godt, og sier det er betryggelse for både deres ansatte som er på havet, og sjøfolk generelt.

Har frigitt fartøyet

Fartøyet er kontrollert av Moen Marin AS og representanter fra politi og innsatsleder brann og redning. 

– Kilden til røyken er lokalisert til å komme fra startmotor på dieselgenerator 2. Skaden ser ut til å begrense seg til startmotoren, kabelharnes på generator, samt kabler mellom startbatteri og generator. 

Moen Marin AS bekrefter at det ikke har vært noe brann i hybrid systemet om bord. Fartøyet er nå frigitt fra politi og branntjeneste, og satt i drift igjen.

Hybrid Two er et nytt fartøy levert til reder Ringasund AS i august 2024. Finnsnes Dykk & Anleggservice AS har leid inn dette fartøyet på en korttidskontrakt.