Firda henter fôrflåte i Estland
Firda Seafood Group har reist langt for å hente hjem en ny fôrflåte, som kan laste 500 tonn fiskefôr.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Selskapet skriver på sine Facebook-sider at slepefartøyet Ronja har vært i Loksa i Estland å plukket opp fôrflåten ODIN.
Byggingen av flåten skjer på verftet Marsalis Metal OU, og skal plasseres på Firda Sjøfarmer sin lokaliteten Hardbakkenes i Gulen.
Tre av fire flåter levert
Flåten er levert av Fluctus AS og er nummer tre i rekken av en serie på totalt fire flåter som skal overleveres oppdretteren.
Flåteansvarlig Runar Hatlevik i Fluctus sier til Kyst.no at flåten er 30x11 meter og laster 500 tonn med fôr. Den har en lettskipsvekt på cirka 250 tonn.
- Det er en stålflåte, og er en av tre modeller vi har i denne størrelsen. De finnes i 25, 30 og 35 meter lang.
Tilpasset oppdretterens ønsker
Hatlevik påpeker at den er utstyrt med fôringssystem fra Fluctus, og har åtte fôringslinjer. Den har også tre generatorer ombord levert av Østerbø Maskin.
- Flåten er tilpasset til Firda sine designønsker, og er forlenget for å unngå endeplattformer, samt få god lagringsplass. Flåten er designet sammen med skipsdesignselskapet Sawicon, og vi har samlet med kunde, laget en flåte som skal være en funksjonell og god arbeidsplass for de som jobber på merdkanten, opplyser Hatlevik.
Flåten til Firda sier han er bygget på erfaringer fra ansatte i Fluctus, som har vært med på å bygge over 150 flåter.
Den fjerde og siste flåten i serien til Firda Seafood, opplyser Hatlevik nå bygges i Polen, og skal leveres i juni.
Slepebåten til Firda Seafood er nå godt på vei mot norsk farvann, i retning selskapets hovedbase i Gulen.
Firda Seafood fikk i fjor på lokaliteten Bårøy på plass en ny Fluctus fôrflåte. Driftsleder Asbjørn Refsdal uttalte da til Kyst.no at de har hatt behov for en større flåte, ettersom de utvider MTB`en på lokaliteten. Les mer om dette her.
Daglig leder Harald Lien i Fluctus har tidligere uttalt til Kyst.no at de som relativt nytt selskap har hatt mulighet til å utvikle nye systemer fra bunnen av, med fokus på de nye behovene i havbruksnæringen.