Pål Daniel Granberg er ny fabrikksjef ved First Seafood lakseforedlingsfabrikk som er under bygging og planlegging i Godvik, utenfor Bergen. Her er han ved selskapets fabrikk i Kongsvinger.

Han skal lede First Seafoods nye foredlingsfabrikk 

Pål Daniel Granberg (32) har siden han startet å jobbe i havbruksnæringen hatt en fjern drøm om å bli fabrikksjef. 6 november ble drømmen en realitet da han hadde sin første dag som fabrikksjef ved First Seafoods nye foredlingsfabrikk. 

Publisert Sist oppdatert

Den nye lakseforedlingsfabrikken i Godvik, utenfor Bergen er under etablering, og har frem til nå har vært benyttet for Insula Produksjon for tilvirkning av fiskekaker. First Seafood AS er en del av sjømatselskapet Insula, og skal etter planen starte opp produksjonen Q1 2024. 

Daglig leder Andreas Sundnes (32) opplyser til Kyst.no at de nå har ansatt Pål Daniel Granberg som fabrikksjef. 

- First Seafood har over tid fått et veldig positivt inntrykk av Granberg som person og er sikre på at han har den rette innstillingen som kreves når en påtar seg en slik krevende rolle som fabrikksjef. Han har produksjon- og kvalitetserfaring. Men det viktigste for oss er at vi er trygge på at han har ambisjoner og er villig til å legge ned det som kreves for å kunne lykkes i en veldig krevende jobb. I First Seafood er vi overbevist om at kultur spiser strategi til frokost, sier han. 

- Fjern drøm ble en realitet

Daglig leder Andreas Sundnes i First Seafood mener fabrikksjef-jobben kan være tøff, men har stor tro på at Pål Daniel Granberg er rett person for denne stillingen.

Granberg er født og oppvokst på Skjervøy i Nord Troms. Han er utdannet næringsmiddeltekniker ved Teknisk fagskole i Troms, og kommer fra stillingen som produksjonskoordinator for SalMars gigantanlegg InnovaNor på Senja. Han har også tidligere jobbet i Lerøy Aurora som linjeleder og kvalitetsassistent. 

- Det har vært en fjern drøm helt siden jeg startet i næringen for 10 år siden å kunne bli fabrikksjef. Når jeg fikk telefon om stillingen så var det ikke et spørsmål en gang. Jeg kunne ikke si nei til dette. Oppstarten kommer til å bli rask og utfordrende. Men det liker jeg, sier han til Kyst.no. 

Granberg forteller han vil starte i jobben med pendling, der han i ukene vil være i Bergen og hjemme i Troms i helgene. 

- Når ting begynner å komme på plass tar jeg med familien min til Bergen, til og med svigermor flytter med, sier han med et smil.  

32-åringen startet sin arbeidskarriere på filetfabrikk i hjembygden Skjervøy for litt over 10 år siden. 

- Jeg har jobbet meg gjennom det meste for å komme hit jeg er i dag. Jeg startet som produksjonsmedarbeider på Lerøy Aurora, gikk så over til å jobbe på kvalitetsavdelingen. Jeg var så innom ISS hvor jeg jobbet som driftssjef for næringsmiddelrenhold i Nord-Norge, før jeg nå sist jobbet i SalMar som produksjonskoordinator på InnovaNor, opplyser han. 

Han beskriver jobben i InnovaNor som veldig lærerik. 

Pål Daniel Granberg mener han har landet drømmejobben som fabrikksjef ved First Seafood sin nye lakseforedlingsfabrikk i Godvik, utenfor Bergen.

-  Jeg fikk møte og lære av noen av de beste i næringen. Det er jeg veldig takknemlig for, sier han. 

- Målet fremover nå er å bli det beste videreforedlingsanlegget i Norge og en arbeidsplass alle kan være stolte av. For meg er menneskene det viktigste. Om de har det bra og trives på jobb, er alt mulig, forteller han. 

- Er ikke for alle

Daglig leder Andreas Sundnes i First Seafood sier han sendte Granberg følgende beskjed da han startet i sin nye jobb i dag tidlig; «Jeg har intet å tilby enn blod, hardt arbeid, tårer og svette», som er et Winston Churchill sitat. 

- Det å være ansvarlig for å åpne en produksjonsbedrift er ikke for alle. Det er kjempevanskelig, det går aldri helt etter planen og en er konstant avhengig av å lage alternative planer underveis. Det er en kombinasjon av mennesker og maskiner som skal prestere på et høyt nivå og du blir aldri sterkere enn ditt svakeste punkt, sier Sundnes.

First Seafoods fabrikk på Godvik skal primært produsere norsk atlantisk laks, og har en kapasitet på cirka 15 000 tonn laks. 

Valget om å etablere foredlingsproduksjon i Bergen er tatt med bakgrunn av infrastruktur, men med utgangspunkt i god tilgang til sjømatkompetanse i regionen, samt stor tilgang til råstoff fra en rekke aktører med oppdrett på Vestlandet.

- Vi har tatt i bruk en del teknologi som gjør at vi kan kjøre linjen med færre operatører. Dette er et resultat gjennom et tett samarbeid med utstyrsleverandøren BAADER i Tyskland. 

Sundnes sier at ved utgangen av neste år er planen at de har rundt 60 årsverk på fabrikken.