Fishglobe: - Skal bygge enda større glober
Fishglobe AS har nylig fått gode nyheter fra Fiskeridirektoratet. Nå styrker de selskapet ytterlige og satser på smolt.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Erfaringene fra første globe som nå er i drift er gode ifølge selskapet, og på fredag fikk Fishglobe AS en gladmeldingen fra Fiskeridirektoratet om tildeling av to utviklingstillatelser.
- Vi er meget fornøyd med tildelingen av utviklingstillatelsene og ser fram til å starte arbeidet med å realisere vår første fullskala matfiskglobe med et fiskevolum på 30 000 kubikkmeter. Planen er å være ferdig med utviklingsarbeidet og prosjekteringen slik at byggingen av selve globen kan starte tidlig i 2021, sier daglig leder Tor Hellestøl i en pressemelding.
Perfekt timing
For å ta satsingen videre styrker selskapet nå organisasjonen. Tor Magne Madsen er på plass som ny prosjekt- og salgssjef. Han kommer fra direktør-jobb i oljebransjen.
- Perfekt timing, sier Madsen som begynte i jobben rett over nyttår.
- Vi er svært glade for at Tor Magne takket ja til å være med å videreutvikle Fishglobe til en ledende leverandør av bærekraftige løsninger for matproduksjon i havet, sier daglig leder Tor Hellestøl.
Stor satsing
Nå melder selskapet at de skal bygge enda større glober.
- Den som nå er satt i drift er på 3 500 kubikkmeter og er verdens største konstruksjon i polyetylen. Denne globen kan inneholde 250 tonn med fisk eller 250 til 300 tusen postsmolt. Men nå skal det altså bygges anlegg som er mange ganger så stort, skriver de.
Postsmoltoppdrett i flytende tanker i sjø er nok kommet for å bli, og selskapet tror at det er etterspørsel etter enda større enheter enn den de nå har i drift. Selskapet er også i startfasen på bygging av en ny postsmoltglobe som forhåpentligvis er klar for innsett av smolt til høsten.
- Fishglobe har utviklet en bærekraftig, unik og patentert teknologi som setter en helt ny standard for lukket oppdrett i sjø. Globene er en flytende, lukket og helt autonom globe med integrert fôrflåte – det betyr at alt teknisk utstyr som trengs for å drive globen er installert i tekniske rom i toppen av globen, sier gründer Arne Berge.