Den økologisk lakseproduksjonen til Flakstadvåg Laks utvides stadig. Foto: Flakstadvåg laks AS.

Guffer opp økolaks-produksjonen

Flakstadvåg laks skrur opp produksjonen noen hakk, og daglig leder Roy Alapnes sier de

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sverre Søraa i Coast Seafood snakket nylig om den utrolige veksten som har vært på økologisk laks, og samarbeidet deres med Flakstadvåg Laks. 

Daglig leder Roy Alapnes i Flakstadvåg Laks AS sier de øker økolaks produksjonen med 30 ??? i år. Foto: Privat

Øker produksjonen som i fjor

Roy Alapnes, daglig leder i Flakstadvåg Laks AS sier til Kyst.no de skal øke produksjonen av økologisk laks, og sier produksjon går også bra og produksjonen ventes å øke med om lag  prosent ??? i år.

I fjor solgte de om lag  tonn sløyd økolaks, og planen er å øke dette til ca.  tonn sløyd i år.

Alapnes har tidligere uttalt til Kyst.no at det kan bli aktuelt å utvide med flere lokaliteter, men foreløpig går det meste av investeringene til selskapet i produksjonsutstyr.

  • Flakstadvåg laks AS er eid av konsernet Brødrene Karlsen
  • Flakstadvåg Laks driver matfiskproduksjon og slakting av laks og ørret i Torsken og Tranøy kommune, samtidig som de er en av få norske lakseoppdrettere som produserer økologisk laks.
  • Selskapet var Norges første produsent av økologisk laks.

Info om økolaks: 

  • Noe som betegner økologisk laks er at anlegget, såvel som produksjon av yngel og smolt må være Debio-sertifisert.
  • Det kreves også et fôr som har som basis i fiskeavskjær, eller fisk som ikke brukes til menneskefôr.
  • Nøtene i sjøen må være fri for kobber, ikke impregnerte. Samt det kan ikke brukes kjemiske stoffer for å vaske nøter.
  • Tettheten i merdene må også være lavere en i konvensjonell oppdrett.