Truls Wergeland (37) er klar for ny jobb i Nofima.

Til Nofima etter 11 år i Mowi

Nå tar Truls Wergeland fatt på nye utfordringer som leder for fôrteknologisenteret i Nofima.

Publisert Sist oppdatert

Truls Wergeland (37) har jobbet for Mowi i 11 år, for det meste på produksjon av berggylte i Øygarden. Til Kyst.no understreker Wergeland at berggylte er en avansert oppdrettsart, og utfordringene har vært mange – men han sier det samtidig har gjort jobben spennende. 

– Det har vært givende å se den gode effekten berggylten har hatt på lusetall i sjøanleggene til Mowi, og hvor flinke enkelte anlegg er på hold av rensefisk, når de samtidig må passe på laksen. Det var en kjekk arbeidsplass og jeg kommer til å savne både folk og fisk, poengterer han.

Fôringredienser hos Nofima.

Betydelig effekt

De siste årene har 37-åringen jobbet en del med optimalisering av fôr til stamfisken i Øygarden, og sett med egne øyne hvor mye fôret påvirker viktige faktorer som eggmengde og eggkvalitet hos fisken. 

Nå er han klar for jobben som leder for fôrteknologisenteret i Nofima.

– Å få muligheten til å jobbe med fôrproduksjon til forskjellige oppdrettsarter gir meg muligheten til å lære masse, samtidig som jeg jobber videre med noe som jeg vet har betydelig effekt på oppdrettsarten. At det produseres fôr til alt fra laks til kråkeboller her gjør det ekstra spennende, sier han.

Produksjon av testfôr med nye, bærekraftige fôrråvarer hos Nofima i Fyllingsdalen.

Kortreiste råvarer

I tillegg mener Wergeland at Nofima har en visjon som passer han bra, som er bærekraftig mat til alle.

– Jeg mener at det er viktig å jobbe for at fôret inneholder kortreiste og bærekraftige råvarer, samtidig som man sikrer god vekst og overlevelse.

– Hva blir dine hovedoppgaver i jobben?

– Daglig drift av fôrteknologisenteret vil være første prioritet, og jeg vil ha fokus på at de ansatte trives på jobb og føler seg inkludert. Sammen sørger vi for at oppdragsgiverne er fornøyd med fôret vi produserer og at gitte frister overholdes.

Wergeland forteller at det er på Nofima sitt anlegg i Fyllingsdalen i Bergen han vil ha sitt daglige virke. 

– Jeg bor kun fem minutter fra jobben, så det er veldig greit, avslutter han.