Martina Mathea Olsen (23) er ny i Nofir. - Det er mye som skjer innen bærekraft, og det blir spennende å være en del av den utviklingen, sier hun.

Vokser kraftig: Nofir ansetter igjen

Nofir styrker laget med siviløkonom Martina Mathea Olsen (23). 

Publisert

Nofir er et norsk selskap stiftet i 2008 som samler inn kassert redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringen rundt om i verden. Sluttproduktet deres brukes som råmateriale for gjenvinningsindustrien, og blir til en rekke ulike produkter. 

Martina Mathea Olsen (23) fra Glomfjord er utdannet siviløkonom og kommer rett fra en stilling i EY. Hun blir ifølge daglig leder Øistein Aleksandersen en viktig del av selskapets videre vekst.

– Vi har hatt rekordhøy aktivitet det siste året, og med Martina om bord er vi sikre på at vi kan fortsette den positive utviklingen, sier Aleksandersen, og legger til:

– Hun kommer til å passe perfekt inn i teamet, og i samarbeidet vi har med hele verdikjeden for fiskeri- og oppdrettsredskap.

Rekordvekst

Nofir satte nemlig innsamlings- og gjenvinningsrekord i 2023, med hele 8212 tonn fiskeri- og oppdrettsredskap, fordelt på over 400 forsendelser fra Norge, men også Island og Færøyene. 

Med den høye aktiviteten, ser de seg nødt til å styrke mannskapet ytterligere. Det er nøyaktig ett år siden de ansatte igjen, noe som er stort for selskapet som nå teller seks personer i Norge.

- De første ti årene var vi bare to. Det sier litt om hvor langt vi og næringen har kommet.

Aleksandersen har allerede røpt at tallene for 2024 tyder på videre økt innsamling og gjenvinning.

- Det er svært mange trender som gjør at vi får mer å gjøre. Mye handler om langsiktig arbeid de siste fem til ti årene, men det er også flere aktører som pusher på oss for å øke gjenvinningsgraden. At vi kan bruke anledningen til å styrke laget vårt og dermed rigge oss for å gjøre en enda bedre jobb fremover er helt supert.

Vokst opp ved siden av næringen

Olsens første oppdrag i Nofir blir å delta på Nor-Fishing 2024 i Trondheim, hvor hun får sitt første store møte med næringen.

– Jeg ser virkelig frem til å lære mer og bli kjent med flere aktører i bransjen. Det er mye som skjer innen bærekraft, og det blir spennende å være en del av den utviklingen, sier hun.

Som nordlending er hun vokst opp ved havet. Olsen innrømmer at hun fortsatt har mye å lære om de blå næringene, men sier at næringen har vært i sidesynet lenge.

– Det er jo ei framtidsnæring og en næring som jeg har et veldig positivt inntrykk av. Det er utrolig spennende tider i Nofir nå, og jeg gleder meg til å bidra, sier Olsen.