
Gjelleproblemer drar ned Grieg resultat
I Grieg Seafood sin oppdatering for tredje kvartal, melder selskapet om gjelleproblemer og algeoppblomstring.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
- Gjennom tredje kvartal har en økning i gjellerelaterte sykdommer på Shetland og gjentagende hendelser med skadelige alger i British Columbia resultert i redusert overlevelse og høyere kostnader. Konsekvensen er at tredjekvartalsresultatene fra de de to regionene er svekket, med en avskriving på 50 millioner kroner, skriver Grieg Seafood i oppdateringen.
- Bedre enn forventet
Selskapet legger også til at utviklingen i Norge har vært bedre enn forventet.

- Biologisk utvikling i både Finnmark og Rogaland har vært bra, og kostnadene har fortsatt å falle. I tillegg har GSF Finnmark fått to nye lokaliteter i kvartalet, og har forbedret kapasitetsutnyttelsen i området. Kvartalsresultatet i Rogaland er lavt på grunn av planlagte lave høstvolumer.
De foreløpige tallene for tredje kvartal 2018 viser et totalt innhøstingsvolum for Grieg Seafood på 16 940 tonn og en konsern-EBIT per kilo på 9,43 kroner.