Grieg Seafood slaktet cirka 20.500 tonn i kvartalet. Avbildet er CEO Andreas Kvame. Foto: Grieg Seafood.

Så mye slaktet Grieg Seafood i tredje kvartal

Oppdrettsselskapet Grieg Seafood har kommet med en oppdatering på slakteresultatene for tredje kvartal, og kan vise til at de produserte laks for 45 og 46 kroner kiloet i Rogland og Finnmark. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grieg Seafood opplyser i en børsmelding at de slaktet totalt cirka 20 500 tonn i tredje kvartal av 2021. Dette påpeker de ikke inkluderer virksomheten på Shetland som klassifiseres som «holdt for salg».

Slaktevolumene opplyser de er fordelt slik:

  • Rogaland: 6 300 tonn
  • Finnmark: 9 900 tonn
  • British Columbia: 4 300 tonn

Gjennomsnittlig regional produksjonskostnad per kilo i kvartalet opplyser oppdrettsselskapet var:

  • Rogaland: 46,50 kroner
  • Finnmark: 45,50 kroner
  • British Columbia: 8,5 canadiske dollar

Selskapets fullstendige rapport for tredje kvartal vil legges frem onsdag 3. november kl 06.00.

Grieg Seafood ASA har et mål om å produsere 130 000 tonn sløyd vekt laks i 2025. Deres lokaliteter er i Finnmark og Rogaland i Norge, British Columbia og Newfoundland i Canada og Shetland i Storbritannia. Deres hovedkontor ligger i Bergen, Norge. Grieg Seafood ASA ble notert på Oslo Børs i juni 2007. Mer enn 900 personer jobber i selskapet i deres regioner.