Oppdrettere kjemper om samme nye lokaliteter
- Trenger nye lokaliteter for å kunne utnytte tildelte grønne konsesjoner på en bærekraftig måte med hensyn til miljø, oppfylle kriteriene i konsesjonstillatelsen for grønne konsesjoner. Bedriften har for få lokaliteter i forhold til nytt konsesjonsvolum, skriver Rune Eriksen, daglig leder i Nord Senja Laks i en søknad om ny lokalitet i Tromsø kommune.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Nord Senja laks fikk gjennomslag for to grønne konsesjoner i Gruppe A, og søker nå om akvakulturtillatelse for matfisk av laks og ørret på lokalitet Stokkvika, Brensholmen. Tiltakene mot lakselus som er lagt til grunn for konsesjonen er Permaskjørt fra Botngaard, rognkjeks, laks med økt motstandskraft mot lus, bruk av Flatsetsund lusespyler samt bruk av stor smolt over 100 gram, kommer det gfrem i søknaden.
- Lokaliteten er kun «halvveis» vedtatt i kystsoneplanen. Den halvdel av lokaliteten som ikke er vedtatt i kystsoneplan ligger innenfor plangrensene til det som vil bli kommunedelplan for Sommarøy, Brensholmen mv. Dette medfører at det inntil videre vil være kommuneplanen (plan 142) som gjelder for den del av akvakulturanlegget som ligger utenfor plangrensene til kystsoneplanen. Arealformålet er her flerbruksområde for natur, fiske, ferdsel og akvakultur, skriver Eriksen i søknaden.
Vedlagt i søknaden kommer det også frem at tiltakene mot rømming lagt til grunn er EcoNet-nøter, Egil nota , Spisspose, triploid laks, stor smolt over 100 gram og bruk av ROV til overvåking.
På kommunens sider kommer det også frem at Salmar Nord, søker om akvakulturtillatelse på ny lokalitet Stokkvika, Brensholmen.
Begge sakene er på høring til 8.februar.