Roald Dolmen blir ny styreleder i Havida. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

Roald Dolmen ny styreleder i Havida

Havida AS, en teknologibedrift innen havbruksnæringen, er stolt over å kunngjøre at Roald Dolmen blir selskapets nye styreleder.

Publisert

Roald Dolmen bringer med seg en omfattende erfaring og kompetanse som vil legge til rette for videre vekst i selskapet. Med sin ekspertise innen produksjon og omfattende kunnskap om fremtidige modeller for havbruk, tilfører Roald selskapet unik innsikt.

- Dette er en del av vår strategi for å befeste oss som en sentral aktør i den teknologiske utviklingen innen havbruksnæringen, sier Tomas Sund, daglig leder i Havida AS. 

- Selv om teknologi er en viktig del av bærekraftig vekst i næringen, er det fortsatt levende fisk vi jobber med. Roald Dolmens bakgrunn og kompetanse innen biologi og produksjonsfaglig forståelse er uvurderlig. Basert på dette grunnlaget vil vi bygge et team for videre strategisk vekst.

Siden etableringen i 2015 har Havida AS opparbeidet seg en solid posisjon som leverandør av stadig flere produkter og tjenester til havbruksnæringen. Med hovedkontor i Brønnøysund, midt i de store produksjonsområdene på Helgeland og i Namdal, har selskapet et sterkt fundament for videre suksess.

- Vi er svært glade for å ønske Roald Dolmen velkommen til vårt styre, og dette markerer bare begynnelsen på vår tydelige strategi for videre vekst, fortsetter Tomas. 

- Vi har flere spennende prosjekter på gang, og selv med politisk risiko som en del av våre vurderinger, fortsetter matproduksjonen uavbrutt. Vi har som mål å oppnå ytterligere bærekraftig vekst i næringen, og vi tror virkelig at vi kan bidra positivt.

Roald Dolmen er en anerkjent og respektert personlighet i bransjen og betraktes som en nestor innen havbruksnæringen.

- Vi har ambisjoner om å oppnå bærekraftig vekst ved hjelp av teknologi og dyktige fagfolk, uttaler Roald Dolmen. -Men dette må skje i tråd med naturens premisser, med fokus på biologi, fiskevelferd og menneskelig trivsel. Jeg deler Havida sin tydelige ambisjon om å skape arbeidsplasser langs kysten og i distriktene.

- Havbruksnæringen er distriktspolitikk i praksis, og selskaper som Havida og Gaia Salmon er gode eksempler på dette, fortsetter han.

Havida AS ser frem til å dra nytte av Roald Dolmens ekspertise og lederferdigheter i sin videre utvikling. Med et tydelig fokus på bærekraftig vekst og en dedikasjon til å opprettholde biologi, fiskevelferd og trivsel for mennesker, er selskapet godt rustet til å ta på seg fremtidige utfordringer i havbruksnæringen.