TechFWD 2024 på Helgeland startet i dag og går over to dager, der tema er teknologi.

– En plattform for å diskutere både utfordringer og løsninger

TechFWD 2024 på Helgeland samlet i dag 170 deltakere på årets konferanse, der tema har vært teknologi og reguleringer. 

Publisert Sist oppdatert

Todagerskonferansen TechFWD 2024 på Helgeland er en årlig møteplass for havbruksnæringen og samarbeidspartnere. Arrangementet startet onsdag 16 oktober, og varer til 17. oktober. 

Teknologisk utvikling i havbruk

Med over 170 deltakere på åpningsdagen og en fullsatt konferanse og bankett på dag to, mener Havbruksnettverk Helgeland at de har etablert en attraktiv møteplass for havbruksnæringen. 

Advokat Haldan Melbye var en av foredragsholderne på dag 1 av TechFWD.

– Årets tema, teknologi, gjenspeiler den bemerkelsesverdige utviklingen fra hjemmelagde løsninger til dagens avanserte anlegg, som har drevet havbruksnæringen fremover på Helgeland, opplyser de til Kyst.no. 

Diskusjon om smolt

Sesjonene på dag 1 fokuserer på temaer: regulering og rammevilkår, smoltutvikling og kunstig intelligens. 

– Spesielt interessant i år er diskusjonen rundt smolt, med representanter fra ledende aktører som Aquafarm, Skretting og Bremnes Seashore som belyser spørsmål rundt smoltens kvalitet og størrelse, sier Frida Tradin, som er en av arrangørene av konferansen,

Klyngeleder Ann Merete Brevik i Havbruksnettverk Helgeland sier at denne møteplassen er uvurderlig for næringen og gir en plattform for å diskutere både utfordringer og løsninger som kan forme fremtidens havbruk.

Tradin legger til at Helgeland Havbrukskonferanse gir deltakerne mulighet til å dele kunnskap, bygge nettverk og få ny innsikt i teknologiske fremskritt.

– For deltakerne handler det ikke bare om å bli informert, men om å kunne diskutere med beslutningstakere og bransjeledere som direkte påvirker fremtiden deres, forteller hun. 

Fishbase og DNB er hovedsponsor for TechFwd 2024.

TechFWD:

  • Konferansen eies av Havbruksnettverk Helgeland som igjen eies av Sentrum Næringshage.
    Havbruksnettverk Helgeland har over 65 medlemmer fra leverandørindustrien og oppdretter i Nordland, og noen fra andre steder i landet. 
  • Nettverket arrangerer møteplasser for næringen igjennom hele året og gjør prosjetkledelse for medlemmers utviklingsprosjekt.