PHARMAQ Analytiq utvider histologiavdelingen
PHARMAQ Analytiq utvider nå histologi-teamet med Helle Holm, som er spesialist på hudhelse hos laks.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Pharmaq Analytiq påpeker at god hudhelse er avgjørende for å holde fisken frisk og unngå sår, i tillegg er hudens tilstand en god velferdsindikator.
Nyansatte Helle Holm kommer fra Sea Lice Research Centre (SLRC), og jobbet fra Oslo hvor hun har tatt doktorgrad med tittelen "Immunological response profiles to salmon lice infections in Atlantic salmon, modulation by nutrition and selective breeding". Selskapet mener hennes erfaring med hudens respons på lakselus vil komme godt med når hun skal jobbe med hudhelse generelt både på laks og rensefisk.
- Jeg startet i PHARMAQ Analytiq 2. april, og har allerede fått innblikk i hvordan histologien sammen med PCR resultatene, kan brukes konstruktivt for å bidra til både sykdomsoppklaring og forebygging, sier hun til Kyst.no.
Helle er utdannet veterinær og har i sin tid som forsker savnet det å kunne bidra til daglig sykdomsoppklaring. Hun gleder seg spesielt til å jobbe sammen med fiskehelsepersonell i fiskehelsetjenestene og på anleggene.
- Norge har et unikt oppbygget fiskehelsesystem sammenlignet med andre land, og dette er jeg stolt over å få være en del av, opplyser hun.
- Enda bedre rustet
I tillegg til å bygge opp PHARMAQ Analytiq sin kompetanse på hudhelse vil Helle inngå i histologi-teamet, som jobber både med sykdomsoppklaring, forebyggende fiskehelse arbeid og forskning.
Histologi-sjef Renate Johansen sier at de nå har både en gjelle-ekspert og en hud-ekspert i teamet, så da er de enda bedre rustet til å være en god partner for å løse mange av utfordringene som næringen står ovenfor.
- Vi har jo spesielt sett at mekanisk avlusning kan gi utfordringer både på hud og gjeller. Det blir viktig fremover å avklare årsakene til skadene slik at de kan forebygges, og dette er noe vi tar tak i sammen med kundene våre, legger hun til.