Her på denne kaien ved Liabygda landet helikopteret for å hente personen som senere ble bekreftet død. Anlegget personen jobbet på ligger like til venstre for dette bildet.

Hofseth vedtar boten for å unngå rettssak

23 juni i 2023 omkom Perry Emil Johansen i en tragisk ulykke på Hofseth sitt oppdrettsanlegg, Overåneset Øst i Liabygda. Ulykken skjedde på grunn av en eksplosjon i ensilasjetank.

Publisert Sist oppdatert

Hofseth mener at det ikke var grunnlag for å hevde at de opptrådte grovt uaktsomt og at boten ble satt for høyt ut fra praksis fra sammenliknbare saker. 

– På tross av dette har Hofseth besluttet å vedta forelegget som vi fikk etter ulykken, skriver selskapet i en pressemelding.

Videre skriver selskapet at de i utgangspunktet var innstilt på å avgi en tilståelseserklæring hvor bare utmålingsspørsmålet ble prøvet i retten. 

– Selv om Hofseth allerede har betalt erstatningskravet og oppreisingserstatningen til de etterlatte, erfarte vi at det var sannsynlig at både de etterlatte og våre egne ansatte ville bli involvert i en rettssak. Hensynet til de etterlatte er spesielt tungtveiende for oss. For å ikke risikere å utsette dem for ytterligere belastninger, valgte vi å avslutte saken, skriver selskapet.