Åpner for salg av lab-kjøtt

Kjøtt som er dyrket fram i laboratorier, kan nå selges på restauranter i Singapore.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder AFP og NTB.

De skriver at det amerikanske selskapet Eat Just på onsdag kunngjorde at de hadde fått godkjenning fra Singapore. Kjøttet er laget av stamceller av kylling og dyrket frem i bioreaktorer.

Nå håper Eat Just at godkjenningen vil bli den første av mange i Singapore og verden over.

I meldingen heter det at Singapore er det første landet i verden som tillater salg av denne typen kjøtt, også kalt in-vitro-kjøtt.  Kyst.no og Norsk fiskeoppdrett har imidlertid tidligere skrevet om at man har gjort vellykkede forsøk med såkalt in vitro-laks, der man både har produsert og servert slik lab-laks på restaurant i Portland, Ohio i USA.

Norsk Fiskeoppdrett nr 8 2019 hadde forsiden viet til temaet in vitro-laks.

Den første burgeren av storfe ble kultivert i 2013 på et laboratorium i Nederland og kostet ifølge selskapet som laget den, Mosa Meat, omtrent 2,4 millioner norske kroner eller 250 000 euro å fremstille. 

Økonomisk er den største utfordringen å skalere opp produksjonen og redusere kostnadene til et konkurransedyktig nivå. Ifølge forteller Mosa Meat estimerer at de vil ha de første produktene kommersielt tilgjengelig i løpet av 2021.