OptoScale, med Mats Muri Løberg, mottok i går Norges første offisielle opphavsmerke ”Made in Norway” av Innovasjon Norge.

OptoScale er «Made in Norway»

OptoScale blir en av de første bedriftene til å kunne bruke opphavsmerket «Made in Norway».

Publisert Sist oppdatert

I 2015, som ung og nyutdannet student, så Sven Jørund Kolstø et stort potensial i det å kombinere teknologi og fiskestatus. Selskapet tilbyr løsninger til oppdrettsnæringen gjennom bruk av avansert kamerateknologi som gir presis overvåking av fiskens helse, lus og vekst,

Administrerende direktør og grunnlegger, Sven Jørund Kolstø.

– OptoScale har i dag over 50 ansatte fordelt på tre kontorer i Trondheim og Chile, og vår kamerateknologi utvikler seg i rekordfart. Oppdrettere verden over drar nytte av vår presise overvåking av fiskens status. Å motta Norges første offisielle opphavsmerke, 'Made in Norway', er en stor ære.» sier Kolstø, CEO og grunnlegger av OptoScale i en pressemelding.

Innovasjon Norge, som forvalter ordningen, viser til at varemerke «Made in Norway» ikke bare skal være et stempel på norsk opprinnelse – men en bekreftelse på kvalitet, innovasjon og bærekraft. Merket er et signal til hele verden om at produktet er utviklet og produsert i Norge, etter de høyeste standarder.

– Vi er ekstremt stolte av å være blant de første i verden til å bære «Made in Norway»- merket. Det viser at norskproduserte løsninger ikke bare holder mål, men også setter standarden internasjonalt, forteller Kolstø.