«Arthur Douglas» på Organic Sea Harvests lokaliteten Culnacnoc.

Lakseoppdretter får sitt første hybridfartøy

Servicefartøyet «Arthur Douglas» vil redusere støy og drivstofforbruk på Organic Sea Harvests lokalitet i Skottland. 

Publisert

Et nytt semi-hybrid servicefartøy skal betjene lakseprodusenten Organic Sea Harvest (OSH) som en del av et pågående samarbeid med Mull-baserte Inverlussa Marine Services i Skottland.

Det 21 meter lange fartøyet «Arthur Douglas», ble bygget av Nauplius Workboats i Nederland, og vil bli brukt på OSH-anleggene utenfor kysten av Trotternish-halvøyen på Isle of Skye, melder selskapet i en pressemelding.

Dette vil også være første gang at OSH tar i bruk et semi-hybrid fartøy, som vil redusere støy og drivstofforbruk deres betydelig. 

Det semi-hybride systemet om bord på Arthur Douglas bruker en batteripakke for å lagre overflødig generatorenergi i løpet av driftstiden. 

«Arthur Douglas» er spesialbygd med tanke på akvakultur og fortøyningsoperasjoner, med en dekkslastkapasitet på 90 tonn og en 15 tonns dekksvinsj. Den har to dekkskraner – en forover og en akter – og har løfteevner på henholdsvis 72 tonn/m og 30 tonn/m.

Det semi-hybride systemet om bord på «Arthur Douglas» bruker en batteripakke for å lagre overflødig generatorenergi i løpet av driftstiden.

OSH-lokalitetsansvarlig Robaidh Halliday sier i pressemeldingen at fartøyet er spesielt designet for å møte deres flerbruksbehov. 

– Med sin store dekksplass, tvillingkraner og vinsj vil hun klare alt vi ber henne om. Vi har et godt samarbeid med Inverlussa, og vi ser veldig frem til å fortsette dette med tillegg av «Arthur Douglas» til vår virksomhet, legger han til. 

Les hele saken på vårt søsternettsted Fishfarmingexpert.com.