Hopp i lakseeksporten til Italia
Siden 2010 har laksemarkedet vokst sterkt frem i Italia. Ifølge Norges Sjømatråd er det et av markedet av en viss størrelse som har vokst mest i prosent.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Det opplyser sjømatutsending Trym Eidem Gundersen til Kyst.no.
Importvolumet peker han på har mer enn doblet seg fra 2010-2015, noe som betyr det har holdt bedre stand enn de fleste andre markedene når prisene økte sterkt i 2016. (se grafikk 1)
Per mars 2018 har direkteeksporten av laks til Italia økt med hele 26 % i volum, i forhold til samme periode i fjor (se grafikk 2).
- Sushitrenden er fortsatt meget sterk i Italia og er en av hovedårsakene til den sterke veksten, forklarer han.
Les også: Jobber med omdømmet fremfor konsumrettede tiltak
Viktig lakseland
Italia er et av satsningsmarkedene til Sjømatrådet når det gjelder laks.
- Vi vil kjøre det globale reklamekonseptet på TV i høst. Vi vil bestemme oss for perioden senere, men antar at vi i hvert fall vil være tilstede i TV-ruten i september og oktober. Vi vil også ha kampanjer i utvalgte dagligvarekjeder både i vår og i høst i tillegg til flere PR-framstøt.
Les også: Rekordinteresse for sjømat i Italia
Seminar med fokus på laks
Gundersen sier de også i år vil arrangere et sjømatseminar i Milano.
- Det vil finne sted den 5. juni og ha hovedfokus på laks. En av bolkene i seminaret vil vies matvaresikkerhet, opplyser han.
Når det gjelder ørret, sier han kort at det er små volumer som går til Italia.
Les også om Bjørn-Erik Stabell i Norges sjømatråd som ønsker å få mer norsk sjømat tilgjengelig på det spanske markedet.