Rekrutterer unge med matlaging
Elever fra 8 og 9. trinn og matfag skal produsere en smak av havets skatter sammen med en profesjonell kokk og bedrifter i Tysfjord denne uken.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Kigok gjennomfører prosjektet - Fra hav til gaffel- på Drag denne uken. Elever fra Drag skole og fra restaurant- og matfag i Narvik skal finne tak i råvarer fra havet, både fra fiskeri og oppdrett, tilberede maten og lage en spennende meny ut av dette, skriver Kigok i en pressemelding.
- Vi har med oss Fiskesprell og rockekokken Henning Gjestang Johansen under matlagingen, han skal veilede de 30 ungdommer igjennom kokkeleringen av rød og hvit fisk.
Resultatet av møtet mellom interesserte elever og profesjonelle kokker skal serveres til inviterte gjester på Arran lulesamisk senter torsdag 04 mai fra kl.1400-1500. Prosjektet ledes av Kigok, som har fått midler fra blant annet lokale bedrifter for å bidra til rekruttering til sjømatnæringen.