Produktivitetskonferansen i Kristiansund 6.-7. November «Øyet som ser»
Børs eller biologi?
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I ukene frem mot produktivitetskonferansen i Kristiansund 6-7. november vil vi presentere noen av foredragsholderne som skal bidra til at den 19. konferansen settes på kartet.Temaene på konferansen skal være relevante for de som skaper verdiene, altså de som er nærmest fisken, og sekundært alle som bidrar med å skape forutsigbarhet for produksjonen. Denne uka presenterer vi Torill Moseng, president i Den norske veterinærforeningen.
Veterinærer er nøkkelen til både faglig balanse, dyrehelse, dyrevelferd, omdømme med mer. Samtidig vet vi at svært mange av akvaveterinærene har et tøft press midt i krysspunktet til dyrevelferd og økonomi.
«Vi veterinærer og veterinærforeningen skal være en del av løsningen til utfordringer som oppstår og som allerede er tilstede i havbruksnæringen. Samtidig mener vi at veterinærfaglig kompetanse har blitt tatt alt for lite med inn i for eksempel planlegging av nye teknologiske systemer-Her er det både biologi og ingeniørkunnskap som gjelder.»
Torill Moseng har gjennom en årrekke for de fleste vært kjent fra TV2 med innsiktsfulle faglige råd til dyreeiere landet rundt. Hun har en rekke nasjonale og internasjonale verv og sitter som president i Den norske veterinærforening. Torill har hatt en tydelig stemme i den offentlige debatten om det har handlet om pelsdyr, veterinærens samfunnsrolle eller hunderaser som resultat av usunn avl for å nevne noe. Veterinærene avlegger ed på å sørge for at dyr ikke skal lide, når Torill Moseng snakker om velferd handler det om individets velferd og fokuset det må ha
Torill Moseng deltar i en sesjon hvor vi for øvrig ser på hvilken informasjon som er offentlig tilgjengelig gjennom Barentswatch i dag og i fremtiden. Dette i et perspektiv hvor Havforskningsinstituttet viser effektene håndtering har på fiskevelferden.
Litt mer om konferansen og innhold
Det er mange som har blikk for havbruksnæringen og mange ønsker å bidra til å utvikle den. Livet på merdkanten er i stor endring selv om de basale behovene til fisken er de samme. Vi ser autonome løsninger på det å forstå fisken som skal avlaste og i mange tilfeller også kanskje overta jobben i felt. Videre det som påvirker omdømmet og oppfatningen av det næringen driver med.
Påmelding her
Last ned PDF-her
Sett av datoene tirsdag 6.- onsdag 7. november i dag!
Velkommen !