Espen R. Jacobsen er ny daglig leder i selskapet.

Han skal lede North Sea Martimes kransatsing videre

North Sea Maritime styrker satsingen på marine kraner i Norge, og har derfor ansatt Espen R. Jacobsen som ny daglig leder.

Publisert

Det bergensbaserte selskapet North Sea Maritime er forhandler av HS Marine og leverer kraner i Norge, men også i utlandet. 

Grunnlegger og tidligere daglig leder, Simen Sletten sier i en pressemelding at for å ytterligere styrke og bygge selskapet videre for fremtiden, er Espen R. Jacobsen ansatt som ny daglig leder i selskapet.

Sletten vil selv fortsette for fullt som salgssjef og styreleder.

– Med over 100 millioner i ordrereserver har vi virkelig fått fotfeste i markedet. Da jeg vurderte neste steg i selskapets utvikling, ønsket jeg naturlig nok en person som kunne komme inn og heve selskapet ytterligere. Espen sto øverst på blokken, forteller han.

– Motivert

Espen Jacobsen F.v. er ny daglig leder i North Sea Maritime. Grunnlegger og tidligere daglig leder Simen Sletten er glad for å få Jacobsen med på laget.

37-åringen fra Osterøy har lang fartstid i kranbransjen og vil også gå inn på eiersiden i selskapet. 

Jacobsen sier til Kyst.no at det å kunne være med på å bygge opp og forme et selskap i vekst, gjør han veldig motivert. 

– Siden jeg kjente godt til produktene og bransjen fra før, var dette fra start veldig fristende. I tillegg viste folkene i selskapet, og vår tett knyttede hovedleverandør, et engasjement og en vilje til å satse og se fremover som passet meg veldig godt, opplyser han 

Jacobsen startet 1. august som daglig leder. 

– Når denne muligheten kom på bordet trengte jeg ikke lang betenkningstid. Jeg kjente godt til kranene fra før. 

Med på kranjobb fra ung alder

Jacobsen forteller at han har jobbet hele sitt voksne liv med kraner og har over 20-års erfaring fra bransjen. 

Her ser du en av selskapets kraner i aksjon.

– Min far jobbet også med kraner og jeg var ikke mange årene når jeg klatret opp i første kran. Etter det var veien satt ut, forteller han.

Arbeidsoppgavene hans vil bestå i salg og oppbygging av selskapet.

– Spesielt viktig blir service og ettermarked som er med på å gjøre oss til en solid partner for våre kunder.

37-åringen er oppvokst på Osterøy, utenfor Bergen og har en Bachelor i økonomi og administrasjon fra BI Bergen. Stillinger Jacobsen har hatt før har vært alt fra ryddehjelp på verksted, krantekniker, kraninspektør, avdelingsleder og daglig leder i KIS gruppen, før han jobbet de siste seks årene som salgsingeniør i Bergen Hydraulic AS

– I KIS jobbet jeg mot maritim og offshore næring. I Bergen Hydraulic AS var hovedfokus å selge kraner til havbruksnæringen, så jeg kjenner derfor godt til næringen, opplyser han.

Marine kraner

HS Marine har i det siste hatt en betydelig økning i markedsandel her i Norge. 

Selskapet opplyser i pressemeldingen at kranene bygges for å vare lenge og med et fokus på detaljer en finner få andre plasser. Dette gir lengre levetid, høy oppetid og betydelig reduserte vedlikeholdskostnader, slik at rederne kan fokusere på det de gjør best. Produksjonen, som foregår nord i Italia, står også i stil med det høye nivået på kranene.

North Sea Maritime sin rolle blir å sørge for at den samme kvaliteten gjenskapes fra innkjøp, installasjon og gjennom hele kranens levetid. 

– Hovedfokuset fremover blir å bygge opp og styrke organisasjonen slik at vi kan gi våre kunder et solid tilbud hvor driftssikkerheten er optimal, forklarer Jacobsen.

North Sea Maritime har hovedkontor i Bergen, ca. 10 minutter fra flyplassen. 

Nor-Fishing

Selskapet skal til Trondheim på Nor-Fishing og Jaobsen sier de gleder seg til å møte både nye og gamle kjente. 

– Du finner oss utenfor på stand U813.